Επίσημο: Αυτή είναι η Alfa Romeo Tonale [video]

Επίσημο: Αυτή είναι η Alfa Romeo Tonale [video]

Ένα κόμπακτ SUV που θα χρησιμοποιεί επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης.

Το πολυαναμενόμενο κόμπακτ SUV με την υπογραφή της Alfa Romeo παρουσιάστηκε στη Γενεύη και φέρει το όνομα Tonale.

Oι Ιταλοί θέλοντας να ακολουθήσουν τη φιλοσοφία που παρουσίασαν για πρώτη στη Stelvio έδωσαν και στο νέο τους μοντέλο το όνομα από ένα πέρασμα στις Άλπεις, το Tonale Pass που βρίσκεται στην περιοχή του Trentino.

Η Alfa Romeo Tonale έρχεται να τοποθετηθεί κάτω από τη Stelvio και να εμπλουτίσει την γκάμα της μάρκας στην κατηγορία των SUV όπου όλοι πλέον οι κατασκευαστές ρίχνουν μεγάλο βάρος, λόγω των σημαντικών πωλήσεων. Η Tonale θα χρησιμοποιεί το plug-in hybrid σύστημα κίνησης που θα δούμε και στο Jeep Renegade.

Alfa Romeo Tonale Concept 1

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Tim Kuniskis, στη διάρκεια της αποκάλυψης του αυτοκινήτου υποσχέθηκε πως η Tonale δεν θα μοιάζει με κανένα άλλο αυτοκίνητο της κατηγορίας της. H Tonale –είπε– θα μείνει πιστή στο DNA της μάρκας και θα αγκαλιάσει τους βασικούς πυλώνες της Alfa Romeo που είναι η προηγμένη τεχνολογία κινητήρων, ο μοναδικός ιταλικός σχεδιασμός και βέβαια η ηλεκτροκίνηση. Και καταλήγοντας τόνισε: «Δεν θα κατασκευάσουμε απλά ένα ακόμα CUV, θα φτιάξουμε ένα CUV όπως μόνο η Alfa Romeo μπορεί».

Νωρίτερα, αναφερόμενος στο γιατί επελέγη το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα κίνησης, ο Kuniskis δεσμεύτηκε ότι αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την οδηγική εμπειρία και όχι μόνο να βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τους νέους χαμηλούς στόχους εκπομπών CΟ2. «Έχουμε βάλει τον οδηγό στο επίκεντρο, η Tonale θα έχει ξεχωριστή προσωπικότητα και διαχρονικό σχεδιασμό που θα πηγάζει από το πάθος των σχεδιαστών της», είπε.

Alfa Romeo Tonale Concept Interior

Κατά τα λοιπά η εταιρεία δεν αποκάλυψε τεχνικές λεπτομέρειες για το μοντέλο, πολύ δε περισσότερο το πότε σκοπεύει να το βάλει στην παραγωγή. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η Tonale θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του Jeep Renegade, που σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι προσθιοκίνητη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube