Nissan: Ετοιμάζει δύο νέα EV που θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ [video]

Nissan: Ετοιμάζει δύο νέα EV που θα κατασκευάζονται στις ΗΠΑ [video]

Τα δυο νέα ηλεκτρικά της ιαπωνικής φίρμας θα βγουν στην αγορά το 2025, με το ένα να φέρει τα σήματα της Nissan και το άλλο της Infiniti.

Μια πρώτη ιδέα για τα δύο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που θα κατασκευάζει η Nissan στις ΗΠΑ μας δίνει η εταιρεία με ένα teaser. Τα αυτοκίνητα θα βγουν στην αγορά το 2025, με το ένα να φέρει τα σήματα της Nissan και το άλλο της Infiniti.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει $500 εκατ. στο εργοστάσιο στο Canton του Μισισιπή για να κατασκευάσει και τα δύο μοντέλα εκεί. Θα αναβαθμίσει επίσης το εργοστάσιο για την παραγωγή των μπαταριών για τα συγκεκριμένα μοντέλα.

nissan

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία, και τα δύο φαίνεται να είναι τετράθυρα αλλά με σχεδιαστική προσέγγιση που παραπέμπει σε fastback. Στο μοντέλο με τα σήματα της Nissan μπορούμε να διακρίνουμε φωτιστικά εμπρός και πίσω που είναι μι φωτεινή λωρίδα που διατρέχει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου, με το αυτοκίνητο να έχει ένα ρέον προφίλ με κουπέ αναφορές. 

Το Infiniti αντίθετα τα φωτιστικά εμπρός είναι μικρές κάθετες λωρίδες που καταλαμβάνουν όλο το πλάτος του αμαξώματος, ενώ πίσω διακρίνεται μια αεροτομή με τα φωτιστικά να έχουν σχήμα βέλους.

infiniti

Η Nissan δεν έχει δώσει πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων ή ακόμη και το όνομά τους. Ωστόσο λέει πως η επένδυση αυτή είναι μέρος ενός συνολικότερου επενδυτικού σχεδίου που θα υλοποιηθεί στις ΗΠΑ τα επόμενα πέντε χρόνια. Η εταιρεία σχεδιάζει να λανσάρει 15 ηλεκτρικά οχήματα παγκοσμίως έως το 2030 και θέλει το 40% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ να είναι ηλεκτρικά μέχρι το ίδιο έτος. Η Nissan σκοπεύει να σταματήσει την ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης, εκτός από αυτούς που τροφοδοτούν φορτηγά και SUV στις ΗΠΑ.

Επιπροσθέτως η Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi αναπτύσσει πέντε πλατφόρμες EV που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλες οι μάρκες της κοινοπραξίας. Είναι οι CMF-AEV, KEI-EV, LCV-EV, CMF-EV και CMF-BEV πάνω στις οποίες θα «πατήσουν» όλα τα νέα μοντέλα που θα κατασκευαστούν.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube