ΝΙΟ ET Preview: Ηλεκτρικό σεντάν από την Κίνα

ΝΙΟ ET Preview: Ηλεκτρικό σεντάν από την Κίνα

Παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου όμως είναι πολύ πιθανό να το δούμε και στην παραγωγή.

H NIO, η κινεζική εταιρεία που έγινε γνωστή από το ρεκόρ του υπεραυτοκινήτου EP9 στο Nürburgring, παρουσίασε το πρωτότυπο ET Preview με το οποίο μας προετοιμάζει για το επερχόμενο ηλεκτροκίνητο sedan παραγωγής της.

Το μοντέλο θα συμπληρώσει τη γκάμα ηλεκτροκίνητων μοντέλων της NIO δίπλα στο πενταθέσιο SUV ES6 και το επταθέσιο SUV ES8.

NIO ET

Αισθητικά, το NIO ET Preview χαρακτηρίζεται από μίνιμαλ σχεδιασμό υιοθετώντας τα γνωστά πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα που έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της εταιρείας και φωτιστικά σώματα που θυμίζουν το EP9.

Στο προφίλ η γραμμή των παραθύρων με πλαίσιο από χρώμιο, όπως και η γραμμή της οροφής έχουν επιρροές από τα μοντέλα του κυριότερου ανταγωνιστή της NIO που δεν είναι άλλος από την αμερικανική Tesla. Πίσω, τα μακρόστενα φωτιστικά σώματα και οι τονισμένοι ώμοι δίνουν την εικόνα ενός στιβαρού και σύγχρονου αυτοκινήτου.

NIO ET

Η NIO δεν αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του ΕΤ Preview. Παρόλα αυτά γνωρίζουμε πως η ηλεκτρική πλατφόρμα της εταιρείας χρησιμοποιεί τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (δύο σε κάθε άξονα) συνολικής ισχύος 220kW και μια μπαταρία νικελίου, κοβαλτίου και μαγγανίου που χαρίζει αυτονομία έως και 510 km.

Εκτός από το νέο της πρωτότυπο, η NIO παρουσίασε στη Σαγκάη και το νέο ταχυφορτιστή της, ο οποίος σε συνδυασμό με τους σταθμούς αλλαγής μπαταριών που θα τοποθετηθούν σε διάφορα μέρη στην Κίνα θα προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης για τους πελάτης της.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube