Νέο Nio ES6: Κόμπακτ SUV με 400+ km αυτονομία

Νέο Nio ES6: Κόμπακτ SUV με 400+ km αυτονομία

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Nio, που έκανε να μιλούν γι’ αυτήν με το ρεκόρ του Nürburgring, λανσάρισε ένα ελκυστικό κόμπακτ SUV σε αρκετά προσιτή τιμή και με αυτονομία 400+ km.

Η προμήθεια λιθίου δεν αποτελεί πρόβλημα για την Κίνα, δεδομένου ότι η μεγάλη ασιατική χώρα γίνεται χρόνο με το χρόνο σπεσιαλίστας σε αυτόν τον τομέα. Και αυτό έχει αντίκτυπο στις ηλεκτρικές μεταφορές, αρχής γενομένης από τον κόσμο των αυτοκινήτων. Πολλά μοντέλα και κατασκευαστές έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια, ξεκινώντας από τη Nio. Η φίρμα έχει γίνει γνωστή για την εξαιρετική επίδοση του ηλεκτρικού σούπερκαρ EP9 στο 'Ring, αλλά αυτή τη φορά το αντικείμενο είναι ένα πιο «δημοφιλές» αυτοκίνητο.

Η Nio αποκάλυψε το νέο κόμπακτ SUV της, το ES6. Πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο του Κινέζου κατασκευαστή, με το πρώτο του, το ES8, να έχει πουλήσει πάνω από 10.000 κομμάτια. Το ES6 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: 70 και 84kWh, με αντίστοιχη αυτονομία 410 και 480 km. Είναι δε διαθέσιμες και εκδόσεις «Performance», με την αυτονομία για την έκδοση των 84kWh να φτάνει τα 530 km.

Nio ES6

H τιμή του ES6, που αποδίδει στην ισχυρότερη εκδοχή του 544 άλογα, ξεκινά από τις €45.000 και φτάνει τις €51.000. Η ισχύς του ES6 προέρχεται από δύο ηλεκτρομοτέρ που κινούν και τους τέσσερις τροχούς, όπως στα Tesla. Με επιδόσεις αντίστοιχες ενός Model X και τιμή δύο φορές χαμηλότερη, η Nio προχωρά και στην εφαρμογή του συστήματος ανταλλακτικών μπαταριών σε ειδικούς σταθμούς στην Κίνα για να ανταποκριθεί στη διάνυση μεγάλων αποστάσεων.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube