Νέο Toyota Camatte57s για παιδιά [video]

Νέο Toyota Camatte57s για παιδιά [video]

Το πρωτότυπο Toyota Camatte57s είναι η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια αυτοκινήτων για παιδιά της γιαπωνέζικης φίρμας.

Υπάρχουν έρευνες που φανερώνουν ότι οι νέοι σήμερα δείχνουν λιγότερο ενδιαφέρον για τα αυτοκίνητα απ’ ότι στο παρελθόν. Και η Toyota είναι αποφασισμένη να το αλλάξει αυτό, με αυτοκίνητα που απευθύνονται σε... παιδιά. Τα μοντέλα «Camatte», ονομασία που προκύπτει από τη λέξη φροντίδα στα γιαπωνέζικα, είναι ηλεκτρικά αυτοκινητάκια που παρουσιάστηκαν το 2012.

Έχουν σκοπό να εξοικειώσουν τα παιδιά με την ιδέα των κανονικών αυτοκινήτων. Τα πεντάλ και το κάθισμα είναι ρυθμιζόμενα για να φιλοξενούν παιδάκια κάθε αναστήματος, ενώ χαρακτηριστικά όπως οι τροχοί και η ανάρτηση μοιάζουν με τα αντίστοιχα αυτοκινήτων κανονικού μεγέθους.

Το Toyota Camatte57s, που θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Παιχνιδιών του Τόκιο στις 13-16 Ιουνίου, είναι η τελευταία προσθήκη στη γκάμα. Το αμάξωμά του αποτελείται από 57 διαφορετικά κομμάτια τα οποία αφαιρούνται εύκολα και μπορούν να βαφτούν σε ό,τι χρώμα προτιμάει ο λιλιπούτειος ιδιοκτήτης.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, εφόσον το Toyota Camatte57s δεν μπορεί να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας και ο οδηγός απέχει αρκετά χρόνια ακόμα από την απόκτηση διπλώματος, πού υποτίθεται ότι θα το κυκλοφορεί; Αυτός θα είναι και ένας από τους λόγους που τα «παιδικά» αυτοκίνητα της Toyota παραμένουν προς το παρόν πρωτότυπα.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τη συναρμολόγηση του Toyota Camatte57s.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube