Νέο πρωτότυπο Infiniti Q30, αποκάλυψη

Νέο πρωτότυπο Infiniti Q30, αποκάλυψη

Το πρωτότυπο Q30, ένα κόμπακτ crossover, θα πάρει μορφή παραγωγής το 2014, θα κατασκευάζεται στη Βρετανία από το 2015 και θα πατά στην πλατφόρμα MFA της Mercedes-Benz.

Ύστερα από το σκίτσο που είχε δημοσιοποιήσει πριν από λίγες ημέρες, αυτό είναι το πρωτότυπο Q30 που μας δίνει μια καθαρή ένδειξη για το πώς φαντάζεται η Infiniti το νέο premium κόμπακτ αυτοκίνητό της.

Εκείνο που γνωρίζουμε ήδη είναι ότι το Q30 θα κατασκευάζεται στη Βρετανία από το 2015 και η εταιρεία το περιγράφει ως «αμάλγαμα διαφόρων στιλ…, παντρεύοντας το δυναμικό ντιζάιν ενός κουπέ με την ευρυχωρία ενός χάτσμπακ και την ψηλή κορμοστασιά ενός crossover.

Η κοψιά του Infiniti Q30, απελευθερωμένη από τις εξαναγκασμούς της κατηγοριοποίησης –είναι σχεδιασμένο για νέους καταναλωτές που αναζητούν μια εναλλακτική στα παραδοσιακά κόμπακτ premium αυτοκίνητα και είναι δεκτικοί σε αντί-συμβατικές προσεγγίσεις».

Νωρίτερα μέσα στο 2013, ο Andy Palmer, επικεφαλής σχεδιασμού προϊόντος της Infiniti και της Nissan παγκοσμίως, είπε στους συναδέλφους του Autocar ότι το Q30 παραγωγής θα μπορούσε να είναι ένα αυτοκίνητο «ανάμεσα στο A3 και στο Q3». Και από τα λεγόμενά του καταλάβαμε ότι το Q30 θα έχει ένα σύστημα στην ανάρτηση για ανύψωση του αμαξώματος σε τρεις θέσεις.

Ο Palmer είπε ακόμη ότι το Q30 δεν θα αποτελεί ανάτυπο κάποιου υφιστάμενου μοντέλου, εννοώντας πως δεν θα είναι ένα premium αντίγραφο του Nissan Qashqai, αλλά ένα αυτοκίνητο που θα μπορεί να ανατάξει τις καθιερωμένες κατηγορίες μέσα στην αγορά. Και πρόσθεσε ότι η Infiniti θα μπορούσε να καταφέρει να ξεχωρίσει από τις καθιερωμένες premium μάρκες, χρησιμοποιώντας στιλ. «Τα Infiniti θα έπρεπε να είναι συναισθηματικά πιο δυνατά από τον καθιερωμένο ανταγωνισμό.
   
Το νέο Infiniti Q30 θα κατασκευάζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα MFA της Mercedes-Benz που χρησιμοποιούν νέα A-Class, η B-Class, η CLA και η μελλοντική GLA, και θα χρησιμοποιεί μια ποικιλία από μοτέρ, επίσης της Mercedes-Benz.

Το εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες εφαρμογές προκειμένου να υποδεχτεί την παραγωγή του νέου Q30. Αναφορές λένε ότι η Infiniti θέλει να προσθέσει ακόμα 2.300 τ.μ. στεγασμένων χώρων, που θα περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις για έλεγχο αμαξώματος και εξοπλισμών, φανοποιείο και μια νέα αίθουσα Τύπου.

Σύμφωνα με πηγές από το εργοστάσιο του Sunderland, το νέο Q30 θα προσθέσει στην παραγωγή του εργοστασίου ακόμα 50.000 μονάδες ετησίως, στο μέχρι τώρα όγκο παραγωγής που φτάνει τα 500.000 αυτοκίνητα. Για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου, η Infiniti πούλησε 66.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει πως θα ξεπεράσει τις 100.000 αυτό το χρόνο. Οπότε καταλαβαίνετε ότι οι 50.000 παραπάνω το χρόνο που θα βάλει το Q3 ανοίγουν σημαντικά τον εμπορικό διασκελισμό της Infiniti.

[Πηγή Infiniti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube