Νέο Nissan Frontier σε τριπλή παραλλαγή

Νέο Nissan Frontier σε τριπλή παραλλαγή

Η τρίτη γενιά του pick-up Nissan Frontier δεν θα είναι πλέον μια εκδοχή του Navara για τις ΗΠΑ, καθώς το τελευταίο τελείωσε για την Ευρώπη. Και στη νέα ζωή του παρουσιάζεται σε τρεις παραλλαγές.

Nissan Frontier

Η Nissan δεν παράγει πλέον το Navara στην Ευρώπη και η διάθεσή του σταμάτησε στη Γηραιά Ήπειρο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Navara που ξέρουμε είχε φρεσκαριστεί και ήταν ντυμένο με αμερικανική φορεσιά, αλλά άκουγε και σε άλλο όνομα: Nissan Frontier. 

Για τη νέα γενιά του, την τρίτη, το Nissan Frontier εξελίχτηκε σε αυθύπαρκτο μοντέλο με τα δικά του, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μικρότερο από το Nissan Titan, εμφανίζεται ως «μικρό» pick-up στη χώρα του θείου Σαμ. Επιπλέον, και μιας και το αυτοκίνητο αντιμετωπίζει έλλειμα φήμης, η Nissan λανσάρισε μια πρόδρομη πρωτότυπη τριάδα του νέου μοντέλου για να τονώσει την παρουσία του.

Τα τρία πρωτότυπα που παρουσιάζονται στο Chicago Auto Show φορούν τον ίδιο κινητήρα V6 3,8 lt με 310 ίππους που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο εννέα σχέσεων, όπως θα κάνει και το μοντέλο παραγωγής. Αυτό που θα υπάρχει στον κατάλογο του κατασκευαστή.

To πιο σοβαρό μειονέκτημα του Nissan Frontier αποτελεί το έλλειμα φήμης έναντι των κύριων ανταγωνιστών του και ιστορικών μοντέλων στις ΗΠΑ, το Chevrolet Colorado και το Ford Ranger

Nissan Frontier

Όσο για τα τρία πρωτότυπα, το γκρι 72X Frontier αποτελεί ένα φόρος τιμής στο Datsun 720 του 1979. Το αμάξωμά του έχει αυτοκόλλητα της εποχής και οι τροχοί του είναι λευκοί. Η ιδιαιτερότητα αυτού του Nissan Frontier είναι ότι διαθέτει ρυθμιζόμενη απόσταση από το έδαφος. 

Το κόκκινο, το Nissan Frontier «Hardbody», είναι επίσης φόρος τιμής στο Nissan D21 Hardbody (1986-1997). Χαρακτηρίζεται από ψηλωμένη ανάρτηση (+8 cm), από μια αψίδα με προβολείς LED και μια μάσκα Eighties. 

Το τρίτο κόνεσπτ είναι για όσους τους αρέσει το κάμπινγκ. Μια εκδοχή του Nissan Frontier Crew Cab Pro-4X με σκηνή οροφής και διαδρομή ανάρτησης 13 cm για να πηγαίνεις παντού.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube