Nissan: Καταργεί το Navara από την αγορά της Ευρώπης

Nissan: Καταργεί το Navara από την αγορά της Ευρώπης

Το pick-up της Nissan θα συνεχίσει να παράγεται στην Ταϊλάνδη για άλλες αγορές.

Η Nissan επιβεβαίωσε την επερχόμενη κατάργηση του Navara από την αγορά της Ευρώπης καθώς δεν σκοπεύει να αντικαταστήσει τη σημερινή γενιά του pick-up με την ανανεωμένη έκδοση που προορίζεται για άλλες αγορές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας η παραγωγή του Navara στην Ευρώπη θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2021 με το κλείσιμο του εργοστασίου της Nissan στη Βαρκελώνη, ενώ οι πωλήσεις του θα τερματιστούν κάποια στιγμή μέσα στο 2022. Οι φήμες για την κατάργηση του δημοφιλούς pick-up ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2021, όμως τότε η Nissan τις είχε διαψεύσει λέγοντας πως θα συνεχίσει τη διάθεση του μοντέλου.

Σήμερα, η ιαπωνική φίρμα παραδέχεται πως πήρε την απόφαση να καταργήσει το Navara λόγω της συρρίκνωσης των πωλήσεων της κατηγορίας pick-up στην Ευρώπη, και την πρόθεση του αγοραστικού κοινού να μεταφερθεί σταδιακά από τα pick-up στα πιο αποδοτικά και μοντέρνα επαγγελματικά βαν. Προφανώς σε αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο και η αυστηρή νομοθεσία για τους ρύπους που ισχύει για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες στη Γηραιά Ήπειρο.

Nissan

Να θυμίσουμε πως η σημερινή γενιά D23 του Nissan Navara πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014 ενώ έκτοτε έχει δεχθεί μια σειρά από αναβαθμίσεις ώστε να παραμείνει επίκαιρο απέναντι στον ανταγωνισμό των Toyota HiLux, Ford Ranger, Mitsubishi L200, Isuzu D-Max και Volkswagen Amarok. Παράλληλα, το pick-up αποτέλεσε τη βάση για την Mercedes-Benz X-Class (2016-2020) και το Renault Alaskan (2016).

To ανανεωμένο Nissan Navara που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2020 θα συνεχίσει να παράγεται στην Ταϊλάνδη για αγορές εκτός Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Αυστραλίας. Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν την υφιστάμενη γενιά στην Ευρώπη, έχουν περιθώριο τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του 2022 και για όσο θα υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα.

[Πηγή: Automotive News Europe]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube