Επίσημο: Ανανεωμένο Nissan Navara [video]

Επίσημο: Ανανεωμένο Nissan Navara [video]

Το pick-up της Nissan φρεσκάρεται αισθητικά, βελτιώνεται στα σημεία και αποκτά νέα έκδοση Navara PRO-4X.

Στα πλαίσια του στρατηγικού πλάνου NEXT που περιλαμβάνει την παρουσίαση 12 νέων μοντέλων, η Nissan παρουσίασε διαδικτυακά την ανανεωμένη έκδοση του Navara, του δημοφιλούς pick-up που συνεχίζει την εμπορική του πορεία ενισχυμένο σε όλους τους τομείς.

Σε τεχνικό επίπεδο, οι μηχανικοί της Nissan αύξησαν το ωφέλιμο φορτίο και την χωρητικότητα της καρότσας. Επεμβάσεις έχουμε και στο σύστημα διεύθυνσης με νέα κρεμαγιέρα για μεγαλύτερη ευελιξία σε χαμηλές ταχύτητες και καλύτερη απόκριση του τιμονιού. Τέλος, ενισχυμένος είναι ο πίσω άξονας ενώ έχει βελτιωθεί η ηχομώνοση της καμπίνας με σημαντικά λιγότερους κραδασμούς να περνούν στο εσωτερικό. Η Nissan δεν αναφέρει κάτι για τη γκάμα κινητήρων που πιθανότατα θα μεταφερθεί αυτούσια από το υφιστάμενο μοντέλο.

Nissan Navara

Σχεδιαστικά, το ανανεωμένο Nissan Navara (Frontier σε Μεξικό και Ν.Αμερική) ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα με ολοκαίνουρια φώτα LED και ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Η μεγαλύτερη γρίλια που εκτείνεται χαμηλότερα στον προφυλακτήρα δημιουργεί και ένα φούσκωμα στο καπό, ενώ διαφορετικές είναι οι πλευρικές εισαγωγές αέρα με ενσωματωμένους προβολείς ομίλχης και η πιο μακρόστενη κεντρική εισαγωγή με προστατευτική ποδιά. Αλλαγές έχουμε και στο πίσω μέρος με νέα γραφικά LED στα φώτα, προφυλακτήρα στο χρώμα του αμαξώματος με ενσωματωμένο σκαλοπάτι για ευκολότερη πρόσβαση στην καρότσα, και νέα πόρτα που φέρει την επιγραφή Navara.

Η νέα έκδοση PRO-4X που βλέπετε στις φωτογραφίες έχει πιο περιπετειώδη εμφάνιση χάρη στις μαύρες λεπτομέρειες (γρίλια, έμβλημα Nissan, χειρολαβές, ράγες οροφής και σκαλοπάτια των μαρσπιέ), τις πορτοκαλί πινελιές στον προφυλακτήρα και τα φτερά, καθώς και τις μαύρες ζάντες 17" με ελαστικά παντός εδάφους.

Nissan Navara

Στο εσωτερικό η εικόνα είναι γνώριμη, όμως εμπλουτισμένο είναι το πακέτο συστημάτων ασφαλείας που περιλαμβάνει Intelligent Forward Collision Warning, Intelligent Emergency Braking, Intelligent Around View Monitor και το νέο off-road monitor που ελέγχει τον περιβάλλοντα χώρο για εμπόδια όταν το Navara κινείται εκτός δρόμου με χαμηλές ταχύτητες και ενεργοποιημένη τετρακίνηση.

Η εμπορική πορεία του ανανεωμένου Nissan Navara θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο στην Ταϊλάνδη με τις υπόλοιπες αγορές να ακολουθούν λίγο αργότερα.

Να θυμίσουμε πως η σημερινή γενιά D23 του Nissan Navara πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014 ενώ έκτοτε έχει δεχθεί μια σειρά από αναβαθμίσεις ώστε να παραμείνει επίκαιρο απέναντι στον ανταγωνισμό των Toyota HiLux, Ford Ranger, Mitsubishi L200, Isuzu D-Max και Volkswagen Amarok. Παράλληλα, το pick-up αποτέλεσε τη βάση για την Mercedes-Benz X-Class (2016-2020) και το Renault Alaskan (2016).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube