node/38764

Mustang Cobra Jet 1400: Ηλεκτρικό dragster από την Ford Performance [video]

Όλα δείχνουν πως η νέα εποχή του drag racing θα είναι ηλεκτρική.

Η Ford Performance παρουσίασε το Mustang Cobra Jet 1400 - ένα ηλεκτρικό dragster με απόδοση που ξεπερνά τους 1.400 PS και τα 1.491 Nm!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ford Mustang: Η επόμενη γενιά θα είναι υβριδική και τετρακίνητη!

Το Cobra Jet 1400 είναι το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό που εξελίχθηκε από την Ford Performance και έχει σκοπό να αναδείξει τις δυνατότητες των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης στο κομμάτι των επιδόσεων, λίγο πριν την κυκλοφορία του Mustang Mach-E.

Όπως αναφέρει ο Mark Rushbrook, υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της Ford Performance, ο λόγος που επέλεξαν να ενσωματώσουν ηλεκτρικό σύστημα κίνησης σε ένα dragster, είναι πως η εμπειρία τους στο συγκεκριμένο τύπο αγωνιστικών τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν ένα πολύ καλό μέτρο σύγκρισης. Ενδεικτικά, το Mustang Cobra Jet του 2018 με supercharged V8 5,2 λίτρων χρειάζεται 8,5" για το ¼ του μιλίου με ταχύτητα εξόδου τα 241 km/h. Στόχος για το ηλεκτρικό Cobra Jet είναι να κάνει την ίδια δοκιμασία σε λίγο πάνω από 8" με ταχύτητα εξόδου 274 km/h.

Εκτός από τη Ford, στον χώρο των ηλεκτρικών dragster έχει μπει και η Chevrolet από το 2018 με το eCOPO Camaro, το οποίο υπολογίζεται πως ολοκληρώνει το  ¼ του μιλίου σε περίπου 9".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: eCOPO Camaro: Πρώτη φορά κάτω από 10” στο ¼ του μιλίου

node/39040

Δείτε το αγωνιστικό Mazda RX-Vision GT3 στην πίστα! [video]

Ο ήχος του περιστροφικού κινητήρα των 570 PS δένει αρμονικά με την επιθετική εμφάνιση του RX-Vision GT3 της Mazda.

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 | Επικοινωνία

Δείτε το αγωνιστικό Mazda RX-Vision GT3 στην πίστα! [video]

Το αγωνιστικό πρωτότυπο Mazda RX-Vision GT3 Concept που είδαμε πρώτη φορά σε σκίτσα το Νοέμβριο του 2019 και σε φωτογραφίες τον Μάρτιο του 2020, έκανε το ντεμπούτο του σε βίντεο, επιτρέποντας μας να το δούμε και να το ακούσουμε για πρώτη φορά μέσα στην πίστα.

Το μοντέλο της Mazda αποτελεί μια ψηφιακή αγωνιστική έκδοση του πρωτοτύπου RX-Vision (2015) η οποία δημιουργήθηκε για το δημοφιλές παιχνίδι Gran Turismo Sport της Polyphony Digital. Αυτό σημαίνει πως δεν θα το δούμε ποτέ στον πραγματικό κόσμο, όμως θα έχουμε τη δυνατότητα να το απολαύσουμε στις οθόνες με εξαιρετική πιστότητα. Όσοι έχουν την κονσόλα Sony Playstation 4 θα μπορέσουν μάλιστα και να το οδηγήσουν καθώς θα είναι διαθέσιμο από χθες, Τετάρτη 21 Μαΐου.

Μπορεί το RX-Vision GT3 Concept να υπάρχει αποκλειστικά μέσα σε ψηφιακό περιβάλλον, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δε γνωρίζουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας περιστροφικός κινητήρας με απόδοση 570 PS, ενώ το βάρος του περιορίζεται στα 1.250 kg (αναλογία βάρους 48:52 στους δύο άξονες).

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει και το επιθετικό αεροδυναμικό πακέτο που περιλαμβάνει φουσκωμένα φτερά, μεγαλύτερες εισαγωγές στους προφυλακτήρες, σπλίτερ, πλευρικές απολήξεις της εξάτμισης, διαχύτη και μια τεράστια φτερούγα από ανθρακονήματα στο πίσω μέρος.

Σας αφήνουμε να απολαύσετε το επίσημο trailer παρουσίασης του αυτοκινήτου.

node/39026

Πώς να καταστρέψεις μια Mustang GT τριών ημερών [video]

Πολλές φορές νομίζουμε ότι μπορούμε μέχρι να ανακαλύψουμε ότι είμαστε «κουλοί»

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Πώς να καταστρέψεις μια Mustang GT τριών ημερών [video]

Έχει αποδειχθεί ότι η απειρία, ο νεανικός ενθουσιασμός και τα πολλά άλογα στον πίσω άξονα αποτελούν έναν καταστροφικό συνδυασμό. Στην προκειμένη περίπτωση, ο κανόνας επιβεβαιώθηκε με «δράστη» έναν νεαρό Καναδό και «θύμα» μια ολοκαίνουρια Ford Mustang GT μόλις τριών ημέρων.

Όλα συνέβησαν στο πάρκινγκ ενός εμπορικού κέντρου στο Cranbrook της Βρετανικής Κολομβίας, το οποίο αποτελεί σημείο συγκέντρωσης. Ο νεαρός είχε αποκτήσει μια Mustang GT χρώματος "Need for Green" μόλις πριν από τρεις ημέρες, και θέλησε να δείξει στους φίλους του τις δυνατότητες του αυτοκινήτου. Όμως η απειρία του και το βρεγμένο οδόστρωμα είχαν ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καταλήξει σε παρακείμενο ρυάκι. 

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο οδηγός προσπάθησε να ντριφτάρει αλλά έχασε τον έλεγχο, οπότε η βουτιά ήταν αναπόφευκτη. Από το συμβάν ουδείς τραυματίστηκε πέραν του... αυτοκινήτου και βέβαια του εγωισμού του μάλλον κατά φαντασίαν «χερά» οδηγού. Ας πρόσεχε!

[Πηγή: Carscoops]