Mustang Cobra Jet 1400: Ηλεκτρικό dragster από την Ford Performance [video]

Mustang Cobra Jet 1400: Ηλεκτρικό dragster από την Ford Performance [video]

Όλα δείχνουν πως η νέα εποχή του drag racing θα είναι ηλεκτρική.

Η Ford Performance παρουσίασε το Mustang Cobra Jet 1400 - ένα ηλεκτρικό dragster με απόδοση που ξεπερνά τους 1.400 PS και τα 1.491 Nm!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ford Mustang: Η επόμενη γενιά θα είναι υβριδική και τετρακίνητη!

Το Cobra Jet 1400 είναι το πρώτο ηλεκτρικό αγωνιστικό που εξελίχθηκε από την Ford Performance και έχει σκοπό να αναδείξει τις δυνατότητες των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης στο κομμάτι των επιδόσεων, λίγο πριν την κυκλοφορία του Mustang Mach-E.

Όπως αναφέρει ο Mark Rushbrook, υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος της Ford Performance, ο λόγος που επέλεξαν να ενσωματώσουν ηλεκτρικό σύστημα κίνησης σε ένα dragster, είναι πως η εμπειρία τους στο συγκεκριμένο τύπο αγωνιστικών τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν ένα πολύ καλό μέτρο σύγκρισης. Ενδεικτικά, το Mustang Cobra Jet του 2018 με supercharged V8 5,2 λίτρων χρειάζεται 8,5" για το ¼ του μιλίου με ταχύτητα εξόδου τα 241 km/h. Στόχος για το ηλεκτρικό Cobra Jet είναι να κάνει την ίδια δοκιμασία σε λίγο πάνω από 8" με ταχύτητα εξόδου 274 km/h.

Εκτός από τη Ford, στον χώρο των ηλεκτρικών dragster έχει μπει και η Chevrolet από το 2018 με το eCOPO Camaro, το οποίο υπολογίζεται πως ολοκληρώνει το  ¼ του μιλίου σε περίπου 9".

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: eCOPO Camaro: Πρώτη φορά κάτω από 10” στο ¼ του μιλίου

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube