Ford Mustang: Η επόμενη γενιά θα είναι υβριδική και τετρακίνητη!

Ford Mustang: Η επόμενη γενιά θα είναι υβριδική και τετρακίνητη!

Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο pony-car που θα παρουσιαστεί το 2022.

Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, η νέα γενιά του Ford Mustang θα παρουσιαστεί το 2022 με υβριδικό σύστημα κίνησης και τετρακίνηση!

Αυτή θα είναι η δεύτερη εξηλεκτρισμένη Mustang μετά από το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Mustang Mach-E (SUV) και μέρος του σχεδίου της Ford για παρουσίαση 18 υβριδικών μοντέλων μέχρι το 2022.

Η πρώτη φορά που ακούσαμε για υβριδική Mustang ήταν το 2017, όταν η Ford ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορούσε το 2020. Μια πατέντα που κατατέθηκε από την Ford στις ΗΠΑ εκείνη τη χρονιά, παρουσίαζε ένα V8 κινητήρα να κινεί τους πίσω τροχούς και δύο ηλεκτροκινητήρες στον εμπρός άξονα. Έκτοτε τα πράγματα άλλαξαν καθώς η εταιρεία έβαλε σε πρωτεραιότητα την κυκλοφορία του ηλεκτρικού SUV Mustang Mach-E. Αυτή η καθυστέρηση σημαίνει πως δεν θα δούμε υβριδική Mustang βασισμένη στη σημερινή γενιά, αλλά ένα ολοκαίνουριο μοντέλο.

Το νέο Mustang με κωδική ονομασία S650, θα προσφέρεται σε υβριδική έκδοση με V8 για βελτίωση της οικονομίας, των εκπομπών ρύπων αλλά και των επιδόσεων (τετρακίνηση, torque vectoring κτλ). Το σύστημα είναι πιθανό να έχει αρκετά κοινά μέρη με αυτό του Ford Explorer Hybrid καθώς και η νέα Mustang αναμένεται να βασίζεται στην αρχιτεκτονική CD6 (Ford Explorer, Lincoln Aviator). Επιπλέον η Mustang θα είναι διαθέσιμη με αμάξωμα coupé και convertible ενώ δε γνωρίζουμε αν θα προσφέρεται και σε πιο προσιτή μη-υβριδική έκδοση με μικρότερου κυβισμού τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ.

Αισθητικά, η νέα Mustang θα υιοθετεί σχεδιαστικά στοιχεία από το Mach-E στη μάσκα και τα πίσω φώτα, ενώ θα διατηρεί τις αναλογίες και το μυώδες αμάξωμα που χαρακτηρίζει τη σημερινή, έβδομη γενιά (S550).

*Η εικόνα αποτελεί ψηφιακό rendering ανεξάρτητου σχεδιαστή για το πώς θα μπορούσε να είναι η νέα γενιά Mustang καθώς η Ford δεν έχει δημοσιεύσει ακόμα καμία εικόνα ή σχέδιο του μοντέλου.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube