eCOPO Camaro: Πρώτη φορά κάτω από 10” στο ¼ του μιλίου

eCOPO Camaro: Πρώτη φορά κάτω από 10” στο ¼ του μιλίου

Όποιοι αμφισβήτησαν τα διαπιστευτήρια της άγριας ηλεκτροκίνητης eCOPO Camaro μπορούν πλέον να το βουλώσουν επίσημα. Το σαββατοκύριακο, σε αγώνα, μετρήθηκε στα 9” 837.

Πριν από μερικούς μήνες γράφαμε ότι ανυπομονούμε να δούμε την eCopo στις πίστες, σε διεθνείς και αμερικανικές διοργανώσεις. Και να που η ώρα αυτή ήρθε. 

Μπόλικοι Αμερικανοί gearheads την κορόιδευαν όταν ο Pat McCue και η ομάδα του αποκάλυψαν την περασμένη χρονιά την ηλεκτρική μπλε Camaro στο Sema Show. Αναρωτιόντουσαν αν ένα αυτοκίνητο ντράγκστερ με μπαταρία θα μπορούσε να δώσει καπνογόνα burnout. Ή τα ηλεκτρονικά βοηθήματα όπως το traction control θα καθιστούσαν τον οδηγό απλό επιβάτη και πως δεν θα κατάφερνε να συμπεριφερθεί ως πραγματικό αγωνιστικό αυτοκίνητο. 

Ο Pat McCue, συνιδιοκτήτης του McCue & Lane Electric Race Cars, δεν άφησε καμία αμφιβολία ότι οι απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις είναι «ναι», «όχι» και «διάολε, ναι».

Κάθε κομμάτι του συστήματος μετάδοσης είναι πανομοιότυπο με αυτό που θα βρεις στην COPO με το μοτέρ V8 που τρέχει στις διοργανώσεις NHRA σε παναμερικανικό επίπεδο: Από το μετατροπέα ροπής και το 3τάχυτο σασμάν Turbo 400 μέχρι τον άκαμπτο άξονα των 9 ιντσών με την τελική σχέση μετάδοσης 6,0:1. Αλλά αντί για ένα μεγάλο, φωνακλά V8, αυτή η Camaro κινείται από ένα ζευγάρι ηλεκτρομοτέρ σε σειρά που αποδίδουν περίπου 750 άλογα. Οι ηλεκτροκινητήρες αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 32kWh, η οποία είναι αρκετά μεγάλη για τις τα απογευματιάτικα ραν.

Το να απογειώσεις την Camaro των 1.450 kg από τη γραμμή εκκίνησης με όλο το γκάζι στα 402,3 m δεν απαιτεί λιγότερη επιδεξιότητα από ό,τι χρειάζεται η αντίστοιχη με τον V8. Ενώ η μελέτη των συνθηκών της πίστας για ένα πετυχημένο launch παραμένει εκ των ων ουκ άνευ.

Στις δοκιμές είχε επιβεβαιωθεί ότι η eCOPO Camaro θα μπορούσε να κάνει ραν σε 9άρι, και ο McCue το απέδειξε το περασμένο Σάββατο, όταν με το πέρασμά του έγραψε 9” 837 με έξοδο στα 220,5 km/h στο Oil NHRA Winternationals.

Μια επίδοση με την οποία ο McCue και η ομάδα του έκλεισαν το στόμα στους αμφισβητίες και στους haters, απευθύνοντας επιπλέον μια προειδοποίηση: Το μέλλον του ντράγκστερ περνά από τον εξηλεκτρισμό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube