Lexus GXOR: Ιδανικό για εκτός δρόμου αποδράσεις [video]

Lexus GXOR: Ιδανικό για εκτός δρόμου αποδράσεις [video]

Ένα καθαρόαιμο 4X4 που συνδυάζει σκληροτράχηλο χαρακτήρα, χώρους και πολυτέλεια.

Η Lexus παρουσίασε το πρωτότυπο GXOR (GX Off-Road), μια ειδική έκδοση του GX 460 με επιπλέον εξοπλισμό για ακόμα καλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου. Το αειθαλές μοντέλο με το παραδοσιακό πλαίσιο τύπου σκάλας που βασίζεται στο Toyota Land Cruiser Prado, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009 ενώ ανανεώθηκε το 2013.

Όπως αναφέρει η ιαπωνική εταιρεία στο δελτίο τύπου, η έμπνευση για το πρωτότυπο ήρθε από αρκετούς ιδιοκτήτες του GX 460 που χρησιμοποιούν το όχημα για περιπέτειες εκτός δρόμου.

lexus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ανανεωμένο Lexus GX 460

Σε σχέση με την έκδοση παραγωγής, το GXOR εξοπλίζεται με ανάρτηση ICON 2.5 CDC, ζάντες F Sport που φορούν εκτός δρόμου ελαστικά Grabber X3 275/70/18, προστατευτικά του πατώματος και των μαρσπιέ, προφυλακτήρα CBI με βαρούλκο, σνόρκελ, σχάρα οροφής EEZI-AWN K9, επιπλέον φώτα LED και φωτοβολταικά πάνελ 160 Watt.

Επιπλέον, στον χώρο αποσκευών υπάρχει ειδική συρταριέρα για οργάνωση του εξοπλισμού, ενώ το τρέιλερ Patrior Camper X1H φιλοξενεί κρεβάτι για δύο άτομα.

Lexus

Εντύπωση προκαλεί πως το πρωτότυπο δεν χρησιμοποιεί τα νέα φώτα LED του ανανεωμένου GX 460, κάτι που ίσως οφείλεται στη διαθεσιμότητά του στην αγορά των ΗΠΑ. Όσο για τον κινητήρα, εικάζουμε πως το πρωτότυπο θα φορά τον V8 4,6 λίτρων που στην έκδοση παραγωγής αποδίδει 301 PS και 446 Nm ροπής, χαρίζοντας στο τετρακίνητο SUV δυνατότητα ρυμούλκησης φορτίου έως και 2.948 kg.

Δε γνωρίζουμε αν η Lexus σκοπεύει να παρουσιάσει μια ανάλογη έκδοση παραγωγής του μεγάλου της SUV, όμως οι ιδιοκτήτες GX 460 ή Land Cruiser που ενδιαφέρονται για ανάλογες δυνατότητες έχουν την επιλογή των aftermarket αξεσουάρ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube