Ανανεωμένο Lexus GX 460

Ανανεωμένο Lexus GX 460

Η πολυτελής έκδοση του Land Cruiser συνεχίζει την εμπορική της πορεία μετά από 10 χρόνια στην αγορά.

H Lexus παρουσίασε το ανανεωμένο GX 450 για την αμερικανική αγορά, το οποίο αποκτά φρεσκαρισμένη εμφάνιση και νέο εκτός δρόμου πακέτο. Το αειθαλές μοντέλο που βασίζεται στο Toyota Land Cruiser Prado, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2009 ενώ ανανεώθηκε το 2013.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα πολυτελή SUV των τελευταίων ετών, το Lexus GX 450 διατηρεί το παραδοσιακό πλαίσιο τύπου σκάλας, το οποίο του δίνει πλεονέκτημα στις διαδρομές εκτός δρόμου σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του. Ο κινητήρας V8 4,6 λίτρων αποδίδει 301 PS και 446 Nm ροπής, χαρίζοντας στο τετρακίνητο SUV δυνατότητα ρυμούλκησης φορτίου έως και 2.948 kg.

Lexus GX460

Οι αισθητικές επεμβάσεις για το 2020 είναι περιορισμένες και εντοπίζονται στη γρίλια, τα LED γραφικά στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων και τα νέα σχέδια τροχών που φτάνουν σε διάμετρο έως και τις 19". Αντίστοιχα μικρές οι επεμβάσεις στην εξαθέσια ή επταθέσια καμπίνα, εκεί όπου βρίσκουμε νέες επενδύσεις από δέρμα, ξύλο και αλουμίνιο αλλά και δύο επιπλέον θύρες USB για τους πίσω επιβάτες.

Το υδραυλικό σύστημα Kinetic Dynamic Suspension System (KDSS) διατηρεί το όχημα σε οριζόντια θέση και προσφέρει άνεση εντός και εκτός δρόμου ενώ για τους πιο απαιτητικούς διατίθεται και η ενεργή ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση Adaptive Variable Suspension (AVS) με λειτουργίες Normal, Sport και Comfort.

Lexus GX460

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα συστήματα Active Traction Control (A-TRAC), Vehicle Stability Control (VSC), Downhill Assist Control (DAC) και Hill-start Assist Control (HAC) τα οποία σε συνδυασμό με την τετρακίνηση και το κεντρικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen, θα εξασφαλίσουν πως δεν θα κολλήσετε πουθενά. Επιπλέον, το προαιρετικό εκτός δρόμου πακέτο της Lexus, περιλαμβάνει Crawl Control, Multi-Terrain Select, κάμερες περιμετρικά του οχήματος, σύστημα ψύξης του κιβωτίου ταχυτήτων και προστατευτικό κάλυμμα για το ντεπόζιτο.
 
Τέλος, το πακέτο Lexus Safety System + περιλαμβάνει τα Pre-Collision System με Pedestrian Detection, Lane Departure Alert, Intelligent High Beams και High-Speed Dynamic Radar Cruise Control.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube