Νέο Lexus GX 2014, αποκάλυψη

Νέο Lexus GX 2014, αποκάλυψη

Η Lexus αποκάλυψε και επίσημα, ύστερα από δύο ελεγχόμενες διαρροές φωτογραφίας, το ανανεωμένο GX 2014.

Με άμεσα αναγνωρίσιμη μορφή, το ανανεωμένο μοντέλο ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα με την πιο προτεταμένη γρίλια. Το GX 2014 διαθέτει ακόμη LED ενσωματωμένα στα εμπρός φανάρια και ανασχεδιασμένα πίσω φώτα και προφυλακτήρα.

Οι εσωτερικές αλλαγές είναι περιορισμένες και περιλαμβάνουν αναβαθμισμένο διάκοσμο και νέο σύστημα infotainment που διαθέτει 8ιντση οθόνη αφής. Στ λίστα των έξτρα περιλαμβάνεται ένα πακέτο εξοπλισμού υπό την ονομασία Premium Package που περιλαμβάνει αεριζόμενα, εξαεριζόμενα με ανεμιστήρα και θερμαινόμενα  εμπρός καθίσματα, τριζωνικό κλιματισμό, ανιχνευτή θέσης πάρκινγκ και δορυφορικό σύστημα πλοήγησης.

Και αν αυτά δεν σας ακούγονται αρκετά εντυπωσιακά, η κορυφαία έκδοση εξοπλισμού Luxury του νέου Lexus GX 2014 διαθέτει ρυθμιζόμενη αερανάρτηση, ανιχνευτή θέσης πάρκινγκ, κάμερες για την τυφλή γωνία πίσω με προειδοποίηση για επερχόμενο κίνδυνο, σύστημα δορυφορικής πλοήγησης και 18άρες ζάντες αλουμινίου.

Την κίνηση του Lexus GX αναλαμβάνει ένας 4,6λιτρος V8 με ισχύ 305 PS και ροπή 45,4 kgm που συνδυάζεται με ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Η κίνηση μεταδίδεται μόνιμα στους τέσσερις τροχούς, κάνοντας χρήση ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου κιβωτίου μεταφοράς και ενός κεντρικού διαφορικού Torsen. 

Η κατανάλωση του νέου Lexus GX 2014 εκτιμάται στα 15,7 lt/100 για τη πόλη και 11,8 lt/100 km για τν εθνική.

Στις ΗΠΑ, απ’ όπου θα και θα ξεκινήσει την καριέρα του το GX 2014, θα αρχίσει να πωλείται από τον Σεπτέμβριο με τιμή $49.085.

[Πηγή Lexus]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube