Ηλεκτρικό pick-up από την Toyota

Ηλεκτρικό pick-up από την Toyota

Στην παρουσίαση ενός πρωτότυπου αμιγώς ηλεκτρικού pick-up με το όνομα EPU προχώρησε η Toyota.

Η Toyota, ακολουθώντας τα χνάρια της Ford (F-150 Lightning) και της RAM (1500 EV) προχώρησε στην αποκάλυψη του δικού της ηλεκτρικού pick-up, σε πρωτότυπη μορφή.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στον εξηλεκτρισμένο προσανατολισμό της Toyota και στους υψηλούς στόχους που η ίδια έχει θέσει στην ηλεκτροκίνηση. Εν προκειμένω λοιπόν, οι Ιάπωνες προσδιορίζουν το EPU ως ένα «νέας γενιάς μεσαίο pick-up concept».

Και λέμε μεσαίο γιατί το μήκος του ξεπερνά οριακά τα 5 m. Εμφανισιακά, το πρωτότυπο EPU δεν χαρακτηρίζεται από σχεδιαστικές ακρότητες. Ίσως μάλιστα το μοντέλο παραγωγής να μην διαφέρει και τόσο από το πρωτότυπο.

Η ώρα για το πρώτο ηλεκτρικό pick-up της Toyota έφτασε. Ακούει στο όνομα EPU και έρχεται για να ανταγωνιστεί το Ford Maverick

Toyota EPU

Στο εσωτερικό της καμπίνας ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες, μία πάνω από το ταμπλό, ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και μία στη μέση της κονσόλας για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας αλλά και το τιμόνι τύπου yoke, το οποίο θυμίζει τιμόνι αεροπλάνου.

Όλοι οι διακόπτες και τα κουμπιά βρίσκονται στο τιμόνι και στα πάνελ κάτω και γύρω από τις οθόνες, προκειμένου να εξοικονομηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χώρος.

Εξετάζοντας τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, θα διαπιστώσουμε πως το EPU δεν ακολουθεί τη νόρμα των pick-up, που θέλει αυτού του είδους τα αυτοκίνητα να βασίζονται σε πλαίσιο τύπου σκάλας. Απεναντίας, το ηλεκτρικό pick-up της Toyota έρχεται με αυτοφερόμενο πλαίσιο, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην περίπτωση του Ford Maverick.

Toyota EPU

Στο κομμάτι των κινητήριων συνόλων, η μόνη πληροφορία που έχουμε στη διάθεσή μας είναι πως έχουμε να κάνουμε με ένα EV. Υπάρχουν φήμες από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου που θέλουν το EPU να εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρομοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, ώστε το αμάξι να είναι τετρακίνητο και να μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια σε όλα τα εδάφη.

Το EPU θα βρίσκεται στο περίπτερο της Toyota στο πλαίσιο του Japan Mobility Show 2023. Δίπλα του θα φιγουράρει και το Land Cruiser Se, το πρώτο ηλεκτρικό Land Cruiser της ιστορίας.

Εικάζουμε πως κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνει γνωστό το πότε θα κυκλοφορήσει το EPU, με ανεπίσημες πληροφορίες να το θέλουν στην αγορά προς το τέλος της επόμενης χρονιάς.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube