ΙΑΑ 2017: Εντυπωσιακό επαναφορτιζόμενο υβριδικό Wey XEV

ΙΑΑ 2017: Εντυπωσιακό επαναφορτιζόμενο υβριδικό Wey XEV

Η Wey παρουσίασε το εντυπωσιακό πρωτότυπο SUV που σκιαγραφεί τα μελλοντικά ευρωπαϊκά πλάνα της μοναδικής κινεζικής θυγατρικής της Great Wall.

Η Wey, premium sub-brand του κινεζικής κατασκευάστριας Great Wall, έδωσε μια πρώτη ιδέα για μια πιθανή μελλοντική ευρωπαϊκή διεύρυνση, αποκαλύπτοντας το XEV, ένα επαναφορτιζόμενο υβριδικό πρωτότυπο SUV.

H Wey δεν έδωσε στη δημοσιότητα τεχνικές λεπτομέρειες για το XEV, εκτός του ότι φορά θερμικό μοτέρ που κινεί τους εμπρός τροχούς και ένα ηλεκτρομοτέρ που κινεί τον πίσω άξονα. Το αυτοκίνητο είναι σχεδιασμένο ακόμη με προδιαγραφές αυτόνομης οδήγησης. Προς το παρόν, το XEV είναι ξεκάθαρα ένα πρωτότυπο και δεν υπάρχουν πλάνα για κάποια έκδοση παραγωγής.

Όσον αφορά το σχεδιασμό που είναι και το εντυπωσιακό στοιχείο του XEV, ξεχωρίζουμε τα χαρακτηριστικά εμπρός φανάρια, τον ψηλό πίσω προφυλακτήρα και τις πόρτες-φτερά γλάρου που θυμίζουν αυτές του SUV της Tesla, του Model X.

Η Great Wall διαθέτει προς ώρας μια γκάμα από pick-up σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, αλλά στην Κίνα είναι ευρέως γνωστή ως σπεσιαλίστας στα SUV. H κινεζική φίρμα έχει φιλοδοξίες να επεκταθεί σε παγκόσμια κλίμακα και προσφάτως συνδέθηκε με την επιχείρηση εξαγοράς της Jeep από την FCA. H Great Wall όμως είναι γνωστή και στην αυστραλέζικη αγορά, στην οποία προσφάτως λανσάρισε τη φίρμα Haval.

Στη εγχώρια αγορά της διά μέσου της υπό-φίρμας Wey, η οποία προς το παρόν δραστηριοποιείται μόνο εκεί, έχει παρουσία με τα μοντέλα VV5 και VV7. Η Great Wall ωστόσο δεν έχει κάνει γνωστή κάποια πρόθεση για διεθνή επέκταση της Wey στο άμεσο μέλλον, αν και η παρουσία του XEV στη Φρανκφούρτη μας αφήνει να συμπεράνουμε ότι κάτι τέτοιο βρίσκεται τουλάχιστον υπό εξέταση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube