H Great Wall παγώνει τις πιθανότητες συμφωνίας με τη Fiat Chrysler Automobiles

H Great Wall παγώνει τις πιθανότητες συμφωνίας με τη Fiat Chrysler Automobiles

Tι αναφέρει σε ανακοίνωσή της που κατατέθηκε στο χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Ανατροπή ή κίνηση στρατηγικής; Την ώρα που τα σενάρια φούντωναν για εξαγορά της Jeep από την κινεζική Great Wall Motor Co, η τελευταία δηλώνει με επίσημη ανακοίνωσή της πως δεν υπάρχουν συνομιλίες με την FCA.

Η ανακοίνωση τονίζει πως υπάρχουν «μεγάλες αβεβαιότητες» για το αν θα συνεχίσει να μελετά μια τέτοια κίνηση και πως δεν υπάρχουν επαφές ή κάποια καταρχήν συμφωνία με το διοικητικό συμβούλιο της FCA. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Άρχισε η «σαλαμοποίηση» της FCA; Οι Κινέζοι έβαλαν στο μάτι τη Jeep

H ανακοίνωση κατατέθηκε στο χρηματιστήριο της Σαγκάης και πάντως μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Great Wall (και εκεί και στο Χονγκ Κονγκ) αφού το χρηματιστήριο έκρινε προφανώς ότι οι συνθήκες διαπραγμάτευσης της μετοχής εν μέσω φημών για εξαγορά της FCA δημιουργούσαν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Ετσι η Great Wall αναγκάστηκε να εκδόσει ανακοίνωση που αποσαφηνίσει τη θέση της.

Την ίδια στιγμή, η Morgan Stanley εκτιμά ότι η Jeep αξίζει περίπου 24,2 δισ. δολάρια, περίπου 4,7 δισ. δολάρια περισσότερο από την αγοραία αξία ολόκληρου του ομίλου. Αναλυτές εκτιμούν ως απίθανο να πουληθεί από μόνη της η Jeep και να μείνουν εκτός πακέτου μάρκες όπως οι Dodge, Ram και Chrysler.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Έχασε το κινεζικό τρένο η FCA;

Μια άλλη δυσκολία είναι ότι η Great Wall δύσκολα θα μπορούσε να πάρει το ΟΚ των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών λόγω των πρόσφατων περιορισμών στην εκροή κεφαλαίων. Την εκτίμηση αυτή κάνουν οι αναλυτές της  Deutsche Bank AG, Vincent Ha και Fei Sun σε σχετική τυς έκθεση που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι μια συμφωνία ανάμεσα στην Great Wall και την FCA μπορεί να συναντούσε εμπόδια έγκρισης και από τις ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε το νέο Jeep Compass

Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα ενδεχόμενα εμπόδια πολιτικής που εμπλέκονται σε μια πιθανή διασυνοριακή συγχώνευση, τονίζουν με νόημα στην έκθεσή τους οι δύο αναλυτές. 

[Πηγή Automotive News]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube