Η Porsche Taycan στους δρόμους της Σαγκάης [video]

Η Porsche Taycan στους δρόμους της Σαγκάης [video]

Μετά την Κίνα θα ταξιδέψει στο Goodwood και από εκεί στις ΗΠΑ για τον τελικό αγώνα της Formula E.

Στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας περιοδείας η (ακόμη) ελαφρώς καμουφλαρισμένη Porsche Taycan θα κάνει τρεις εμφανίσεις σε τρεις ηπείρους μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Η αρχή έγινε από την Κίνα και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το περίφημο Goodwood Festival στη Βρετανία όπου θα πάρει μέρος στο Hill Run (4-7 Ιουλίου 2019) και ακολούθως θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ στο φινάλε της σεζόν της Formula E στη Νέα Υόρκη από τις 13 έως τις 14 Ιουλίου.

tay

Το μαύρο πρωτότυπο μπορεί να έχει ένα ελαφρύ καμουφλάζ, αλλά στην οροφή του υπάρχουν γραφικά προς τιμήν της χώρας που επισκέπτεται κάθε φορά. Έτσι τώρα η οροφή φιλοξενούσε έναν ολοκόκκινο κινεζικό δράκο με το αυτοκίνητο να οδηγείται από τον Li Chao, επίσημο οδηγό στο Porsche Carrera Cup Asia. Στη Βρετανία την Taycan θα οδηγήσει ο ο Mark Webber και στις ΗΠΑ ο Neel Jani.

Η Taycan έχει μέγιστη ταχύτητα άνω των 250 km/h και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ φτάνει τα 200 km/h σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα (Διαβάστε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά).

Πριν η Taycan κάνει την παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο, θα καλύψει περίπου έξι εκατομμύρια δοκιμαστικά χιλιόμετρα (δείτε βίντεο από τις δοκιμές στο Ring). Στην Porsche, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να υποβληθούν στο ίδιο αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών με τα σπορ αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ιδιαίτερα απαιτητικές εργασίες, όπως η φόρτιση της μπαταρίας ή ο έλεγχος των θερμοκρασιών για το σύστημα μετάδοσης κίνησης και το εσωτερικό σε ακραίες συνθήκες, αποτελούν επιπλέον πτυχές που ελέγχονται για τα ηλεκτρικά μοντέλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube