node/35856

Η Porsche Taycan στους δρόμους της Σαγκάης [video]

Μετά την Κίνα θα ταξιδέψει στο Goodwood και από εκεί στις ΗΠΑ για τον τελικό αγώνα της Formula E.

Στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας περιοδείας η (ακόμη) ελαφρώς καμουφλαρισμένη Porsche Taycan θα κάνει τρεις εμφανίσεις σε τρεις ηπείρους μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Η αρχή έγινε από την Κίνα και στη συνέχεια θα επισκεφθεί το περίφημο Goodwood Festival στη Βρετανία όπου θα πάρει μέρος στο Hill Run (4-7 Ιουλίου 2019) και ακολούθως θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ στο φινάλε της σεζόν της Formula E στη Νέα Υόρκη από τις 13 έως τις 14 Ιουλίου.

tay

Το μαύρο πρωτότυπο μπορεί να έχει ένα ελαφρύ καμουφλάζ, αλλά στην οροφή του υπάρχουν γραφικά προς τιμήν της χώρας που επισκέπτεται κάθε φορά. Έτσι τώρα η οροφή φιλοξενούσε έναν ολοκόκκινο κινεζικό δράκο με το αυτοκίνητο να οδηγείται από τον Li Chao, επίσημο οδηγό στο Porsche Carrera Cup Asia. Στη Βρετανία την Taycan θα οδηγήσει ο ο Mark Webber και στις ΗΠΑ ο Neel Jani.

Η Taycan έχει μέγιστη ταχύτητα άνω των 250 km/h και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ φτάνει τα 200 km/h σε λιγότερο από 12 δευτερόλεπτα (Διαβάστε αναλυτικά τα τεχνικά χαρακτηριστικά).

Πριν η Taycan κάνει την παγκόσμια επίσημη πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο, θα καλύψει περίπου έξι εκατομμύρια δοκιμαστικά χιλιόμετρα (δείτε βίντεο από τις δοκιμές στο Ring). Στην Porsche, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα πρέπει να υποβληθούν στο ίδιο αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών με τα σπορ αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ιδιαίτερα απαιτητικές εργασίες, όπως η φόρτιση της μπαταρίας ή ο έλεγχος των θερμοκρασιών για το σύστημα μετάδοσης κίνησης και το εσωτερικό σε ακραίες συνθήκες, αποτελούν επιπλέον πτυχές που ελέγχονται για τα ηλεκτρικά μοντέλα.

node/39140

Mε φόντο το Enfield 8000 θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τα μέτρα για την ηλεκτροκίνηση

Η ειδική εκδήλωση θα γίνει στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι στις 5 Ιουνίου.  

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Mε φόντο το Enfield 8000 θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός τα μέτρα για την ηλεκτροκίνηση

To Enfield 8000 ήταν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ερμούπολη της Σύρου. Σήμερα υπάρχει ένα μόνον αντίτυπο του αυτοκινήτου που φυλάσσεται στο Βιομηχανικό Μουσείο του νησιού.

Φαίνεται πως αυτό το εμβληματικό αυτοκίνητο για την ελληνική βιομηχανία, επίλεξε το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού, να πλαισιώσει τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης που έχουν να κάνουν με τα κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση. Η σχετική εκδήλωση θα γίνει στις 5 Ιουνίου στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι, καθώς η ημέρα εκείνη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 

Όπως γράφει το cyclades24.gr «κατόπιν επικοινωνίας της Γενικής Γραμματέα Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών κας Αλεξάνδρας Σδούκου με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαο Λειβαδάρα και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Αλίκη Λεονταρίτη, εκφράστηκε η επιθυμία εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να αναδειχθεί ο ισχυρός συμβολισμός του θρυλικού αυτού οχήματος, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και υπογραμμίζοντας παράλληλα τις δυνατότητες της χώρας μας για τη μετάβαση σε μια νέα περίοδο βιομηχανικής παραγωγής.

Καθ΄ όλο αυτό το διάστημα, το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σε συνεργασία και συνεννόηση με τον Σύλλογο Φίλων Τεχνικού Πολιτισμού Σύρου και την Πρόεδρο κα Μαργαρίτα Καλούτα, με τον Πρόεδρο  του Συλλόγου Ιστορικών Οχημάτων “Enfield” κ. Αλέξη Μαραντζίδη και τον Υπεύθυνο του Βιομηχανικού Μουσείου κ. Αχιλλέα Δημητρόπουλο, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συνεργάτες του Υπουργείου για την έγκαιρη δρομολόγηση των προβλεπόμενων ενεργειών και τη ρύθμιση των λεπτομερειών  της ασφαλούς μετακίνησης και παραμονής του οχήματος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης».

[Πηγή: cyclades24.gr]
 

node/39139
Geely Geometry C

Η Geely ανακοίνωσε το ηλεκτρικό Geometry C

Πέρυσι, η κινεζική Geely, ιδιοκτήτης της Volvo ανακοίνωσε τις ηλεκτρικές φιλοδοξίες της με το Geometry A. Τώρα ήρθε η σειρά του Geometry C, στοχεύοντας τα Nissan Leaf και Kia e-Niro.

Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 | Επικοινωνία

Η Geely ανακοίνωσε το ηλεκτρικό Geometry C

Σήμανε πια η ώρα για τον εξηλεκτρισμό όλων των Κινέζων κατασκευαστών που στοχεύουν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό προγεφύρωμα στην κατηγορία των EV. Πολλά νέα προϊόντα γεννιούνται, μπερλίνες ή SUV/crossover, και σε αυτήν την τελευταία κατηγορία καταφθάνει η Geely με το Geometry C -Geometry ονομάζεται η ηλεκτρική φίρμα της Geely.

Αυτή η νέα πρόταση βασίζεται στο Geely Emgrand GS, μια ψηλωμένη κόμπακτ μπερλίνα με θερμική γκάμα. Συνεπώς, το Geometry C διατηρεί τις διαστάσεις της, με μήκος 4,43 m, μεταξόνιο 2,70 m και ύψος 1,56 m. Και αν στρατηγικά ο στόχος του νέου ηλεκτρικού Geely είναι το Nissan Leaf, το κινεζικό EV έρχεται να πέσει ταμάμ στο μπόι του Kia e-Niro.

Το Geometry C διαθέτει ηλεκτρομοτέρ 200 ίππων και 300 Nm. Επισήμως δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι επιδόσεις του, με την Geely να αρκείται να σημειώσει ότι η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 150 km/h.

Ούτε οι τεχνικές λεπτομέρειες των μπαταριών έχουν γίνει γνωστές σε αυτό το στάδιο, με την Geely να μιλά για αυτονομία 400 έως 500 km σε κύκλο NEDC. Αν όμως ανατρέξουμε στις παρόμοιες προδιαγραφές του Geely Geometry A, τότε μπορούμε να μιλάμε για συστοιχίες με ενεργειακή πυκνότητα 51,9 kWh και 61,9 kWh.