Hyundai RM20e: Ηλεκτρικό hot hatch με 810 PS! [video]

Hyundai RM20e: Ηλεκτρικό hot hatch με 810 PS! [video]

Το τελευταίο πρωτότυπο της σειράς RM από τη Hyundai δείχνει πως το μέλλον των N είναι ηλεκτρικό!

Η Hyundai βρίσκεται σε δημιουργική φάση καθώς μετά από την πρεμιέρα του ανανεωμένου i30 N, παρουσίασε το ηλεκτρικό πρωτότυπο RM20e που μας δείχνει το όραμά της για το ηλεκτρικό μέλλον των hot hatch αλλά και του τμήματος N της κορεάτικης φίρμας.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το project RM (Racing Midship) για την εξέλιξη ενός σπορ κεντρομήχανου μοντέλου παραγωγής ξεκίνησε το 2012 με υπεύθυνο τον Albert Biermann. Μέχρι στιγμής, καρποί του προγράμματος ήταν τα πρωτότυπα RM14, RM15, RM16, RM19 και το σημερινό RM20e (τα δύο τελευταία ψηφία στο όνομά να υποδηλώνουν το έτος παρουσίασης). Όλα τα πρωτότυπα RM βασίζονται στο Hyundai Veloster όμως ξεχωρίζουν από την κεντρομήχανη διάταξη και το εκτενέστατο αεροδυναμικό πακέτο που παραπέμπει στο αγωνιστικό μοντέλο που τρέχει στο TCR.

Hyundai RM20e

Το RM20e είναι το πρώτο από τη σειρά πρωτοτύπων που χρησιμοποιεί ηλεκτρικό σύστημα κίνησης - όπως και το αντίστοιχο εξηλεκτρισμένο αγωνιστικό Veloster N eTCR. Πιο συγκεκριμένα, ο κεντρικά τοποθετημένος ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 810 PS και 960 Nm στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς. Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια υγρόψυκτη μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh με τεχνολογία 800V.

Σύμφωνα με τη Hyundai, η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε κάτω από 3", τα 0-200 km/h έρχονται σε 9,88" και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 250 km/h.

Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα MacPherson εμπρός και διπλά ψαλίδια πίσω με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Οι σφυρήλατοι τροχοί φορούν ελαστικά διαστάσεων 265/35R19 εμπρός και 305/30R20 πίσω και κρύβουν πίσω τους αεριζόμενους δίσκους με εξαπίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω.

Hyundai RM20e

Το δίπορτο αμάξωμα του RM20e είναι εμφανώς φαρδύτερο και χαμηλότερο από την έκδοση παραγωγής (4319 mm x 1945 mm x 1354 mm) λόγω των νέων αεροδυναμικών βοηθημάτων αγωνιστικού τόυπου (εμπρός σπλίτερ, πτερύγια, νέοι προφυλακτήρες, προεκτάσεις των φτερών, μαρσπιπε, σταθερή αεροτομή και πίσω διαχύτης). Τα γραφικά που επιλέχθηκαν τονίζουν τον εξηλεκτρισμένο χαρακτήρα του RM20e με ένα κεραυνό να διατρέχει το προφίλ.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε αγωνιστικό τιμόνι με paddles αλλαγής σχέσεων, σπορ καθίσματα της Sabelt με ζώνες έξι σημείων και ψηφιακό πίνακα οργάνων E-drive.

Hyundai RM20e

Όπως αναφέρει ο Thomas Schemera, υπεύθυνος προιόντων του Hyundai Motor Group: «Το σπορ πρωτότυπο RM20e σηματοδοτεί με ξεκάθαρο τρόπο το εξηλεκτρισμένο μέλλον του τμήματος N της Hyundai, σπρώχνοντας την N σε ανώτερα κλιμάκια επιδόσεων που παραπέμπουν σε σούπερκαρ. Καθώς προχωρά στο μέλλον, το Hyundai N δεν αυξάνει τους παλμούς ανά λεπτό των οδηγών μόνο με τη βοήθεια ισχυρών θερμικών κινητήρων, αλλά και με την ακαριαία ροπή και τη βιωσιμότητα των αξιόπιστων ηλεκτροκινητήρων. Το RM20e αποδεικνύει πως η εμπειρία οδήγησης N δεν θα υποστεί συμβιβασμούς, ακόμα και σε μοντέλα με εξηλεκτρισμένα συστήματα κίνησης».

Το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του RM20e θα γίνει με τη συμβολή της Rimac στην οποία η Hyundai έχει επενδύσει πάνω από €64 εκατομμύρια. Συνολικά, μέχρι το 2025 η Hyundai σκοπεύει να παρουσιάσει 44 μοντέλα που θα χρησιμοποιούν πράσινες τεχνολογίες. 

[Πηγή: Hyundai]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube