Ο όμιλος Hyundai επενδύει στη Rimac για ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων

Ο όμιλος Hyundai επενδύει στη Rimac για ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων

Επένδυση ύψους €80 εκατομμυρίων ευρώ από Hyundai και Kia.

Το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε επένδυση ύψους €80 εκατομμυρίων ευρώ στη Rimac Automobili, εγκαινιάζοντας τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών για εξέλιξη δύο ηλεκτρικών μοντέλων επιδόσεων μέχρι το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, η Hyundai επενδύει €64 εκατομμύρια ευρώ και η Kia επιπλέον €16 εκατομμύρια ευρώ στη Rimac. Οι τρεις εταιρείες θα δουλέψουν μαζί για την εξέλιξη ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με το έμβλημα N της Hyundai και ενός ακόμα ηλεκτρικού μοντέλου επιδόσεων με τεχνολογία κυψελών καυσίμου.

Ο ιδρυτής και CEO της Rimac Automobili, Mate Rimac δήλωσε: «Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το όραμα και τις πρωτοβουλίες του Hyundai Motor Group. Πιστεύουμε πως αυτή η τεχνολογική συνεργασία θα αποδώσει μέγιστη αξία για τις εταιρείες μας και τους πελάτες τους. Η Rimac είναι ακόμα μια νέα και σχετικά μικρή εταιρεία όμως αναπτύσσεται ταχύτατα. Βλέπουμε έναν ισχυρό επενδυτή και συνεργάτη στο Hyundai Motor Group και πιστεύουμε πως αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει τη θέση της εταιρείας ως ένας πρώτης γραμμής προμηθευτής ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης στην αυτοκινητοβιομηχανία.»

Ο Euisun Chung, αντιπρόεδρος του Hyundai Motor Group δήλωσε: «Η Rimac είναι μια καινοτόμα εταιρεία με απίστευτες δυνατότητες στα ηλεκτρικά οχήματα επιδόσεων. Το ξεκίνημά της ως startup και η πλούσια εμπειρία της σε συνεργασίες με κατασκευαστές αυτοκινήτων σε συνδυασμό με την τεχνολογική υπεροχή της κάνει τη Rimac τον ιδανικό συνέταιρο για εμάς. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Rimac στο δρόμο για καθαρή μετακίνηση.»

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube