Πιο κοντά στην παραγωγή το κεντρομήχανο μοντέλο της Hyundai [video]

Πιο κοντά στην παραγωγή το κεντρομήχανο μοντέλο της Hyundai [video]

Το πρωτότυπο RM19 δανείζεται αρκετά στοιχεία από το αγωνιστικό Veloster TCR.

Η Hyundai παρουσίασε στην έκθεση του Los Angeles το πρωτότυπο RM19 (Racing Midship 2019), δηλαδή την τελευταία εξέλιξη του σπορ κεντρομήχανου hatchback το οποίο σύντομα θα οδηγήσει σε ένα μοντέλο παραγωγής μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Το RM19 φοράει το αμάξωμα του αγωνιστικού Veloster TCR με τα φαρδύτερα φτερά, τα αεροδυναμικά πτερύγια, το σπλίτερ και την σταθερή φτερούγα στο πίσω μέρος, ενώ έχει προσθέτει και ένας ακόμη μεγαλύτερος διαχύτης. Σε αντίθεση με το εμπροσθιομήχανο μοντέλο που τρέχει στο πρωτάθλημα TCR, το πρωτότυπο RM19 έχει τον κινητήρα στο κέντρο, πίσω από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού, εξού και οι εισαγωγές αέρα στα πίσω παράθυρα.

Hyundai RM19

Από το αγωνιστικό TCR προέρχεται και ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων που όμως είναι βελτιωμένος καθώς δεν υπόκεινται σε περιορισμούς, με αποτέλεσμα να αποδίδει 390 PS. Το μοτέρ συνεργάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων το οποίο στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Σύμφωνα με την Hyundai, η επιτάχυνση 0-96 km/h ολοκληρώνεται σε κάτω από 4" ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Η νέα διάταξη χαρίζει κράτημα ανάλογο υπεραυτοκινήτων και ιδιαίτερα χαμηλό κέντρο βάρους. Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει πως θα μπορούσε εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί και υβριδικό ή ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για το RM19, το οποίο εξελίσεται σε συνεργασία με την Rimac.

Το project RM (Racing Midship) για την εξέλιξη ενός σπορ κεντρομήχανου μοντέλου ξεκίνησε το 2012 με υπεύθυνο τον Albert Biermann. Μέχρι στιγμής, καρποί του προγράμματος ήταν τα πρωτότυπα RM14, RM15, RM16 και το σημερινό RM19. Όπως αποκαλύπτουν στελέχη της Hyundai, η έκδοση παραγωγής δεν θα απέχει πολύ από το τελευταίο πρωτότυπο, με ελαφρώς πιο ήπιο αεροδυναμικό πακέτο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube