node/37346

Πιο κοντά στην παραγωγή το κεντρομήχανο μοντέλο της Hyundai [video]

Το πρωτότυπο RM19 δανείζεται αρκετά στοιχεία από το αγωνιστικό Veloster TCR.

Η Hyundai παρουσίασε στην έκθεση του Los Angeles το πρωτότυπο RM19 (Racing Midship 2019), δηλαδή την τελευταία εξέλιξη του σπορ κεντρομήχανου hatchback το οποίο σύντομα θα οδηγήσει σε ένα μοντέλο παραγωγής μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Το RM19 φοράει το αμάξωμα του αγωνιστικού Veloster TCR με τα φαρδύτερα φτερά, τα αεροδυναμικά πτερύγια, το σπλίτερ και την σταθερή φτερούγα στο πίσω μέρος, ενώ έχει προσθέτει και ένας ακόμη μεγαλύτερος διαχύτης. Σε αντίθεση με το εμπροσθιομήχανο μοντέλο που τρέχει στο πρωτάθλημα TCR, το πρωτότυπο RM19 έχει τον κινητήρα στο κέντρο, πίσω από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού, εξού και οι εισαγωγές αέρα στα πίσω παράθυρα.

Hyundai RM19

Από το αγωνιστικό TCR προέρχεται και ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 2,0 λίτρων που όμως είναι βελτιωμένος καθώς δεν υπόκεινται σε περιορισμούς, με αποτέλεσμα να αποδίδει 390 PS. Το μοτέρ συνεργάζεται με σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων το οποίο στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς. Σύμφωνα με την Hyundai, η επιτάχυνση 0-96 km/h ολοκληρώνεται σε κάτω από 4" ενώ η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 km/h. Η νέα διάταξη χαρίζει κράτημα ανάλογο υπεραυτοκινήτων και ιδιαίτερα χαμηλό κέντρο βάρους. Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει πως θα μπορούσε εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί και υβριδικό ή ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για το RM19, το οποίο εξελίσεται σε συνεργασία με την Rimac.

Το project RM (Racing Midship) για την εξέλιξη ενός σπορ κεντρομήχανου μοντέλου ξεκίνησε το 2012 με υπεύθυνο τον Albert Biermann. Μέχρι στιγμής, καρποί του προγράμματος ήταν τα πρωτότυπα RM14, RM15, RM16 και το σημερινό RM19. Όπως αποκαλύπτουν στελέχη της Hyundai, η έκδοση παραγωγής δεν θα απέχει πολύ από το τελευταίο πρωτότυπο, με ελαφρώς πιο ήπιο αεροδυναμικό πακέτο.

node/39648

Σχεδιαστική σπουδή για το Citroën C3 4ης γενιάς

Ο Kleber Silva μας δείχνει πώς θα είναι η επόμενη γενιά του μικρομεσαίου της γαλλικής εταιρείας.

Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

Σχεδιαστική σπουδή για το Citroën C3 4ης γενιάς

Εντελώς διαφορετικό θα είναι - σύμφωνα με τον γνωστό σχεδιαστή Kleber Silva - το μελλοντικό Citroen C3.
Αν πιστέψουμε την σχεδιαστική προσέγγιση του σχεδιαστή, το αυτοκίνητο δεν θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό C3, καθώς θα χάσει την «καμπυλωτή» του εμφάνιση και θα αποκτήσει περισσότερες ακμές και θα γίνει πιο «επιθετικό». 

Να θυμίσουμε ότι η Citroën παρουσίασε τον Φεβρουάριο το ανανεωμένο C3, το οποίο δέχεται ένα διακριτικό facelift μετά από 4 χρόνια στην αγορά και αφού η σημερινή γενιά του έχει σημειώσει ήδη 750.000 πωλήσεις (συνολικά όλες οι γενιές C3 μετρούν 4,5 εκατομμύρια πωλήσεις).

c3

Το νέο C3 θα χρησιμοποιεί ως βάση την πλατφόρμα CMP του νέου Peugeot 208 και το Opel Corsa. Ως εκ τούτου θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι στη γκάμα του θα περιλαμβάνει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση που θα βασίζεται στις αντίστοιχες των e-208 και Corsa-e. 
Kάπως έτσι το ηλεκτρικό C3 αναμένεται να εφοδιάζεται με μπαταρία 50 kWh που θα προσφέρει αυτονομία περίπου 330 km. Ο ηλεκτροκινητήρας θα αποδίδει ισχύ 136 PS και ροπή 260 Nm.

Το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου αναμένεται προς τα τέλη του 2021. 

node/39638
Sony Vision-S Concept

To Sony Vision-S εμφανίζεται στο Tokyo [video]

Θυμάστε που η Sony μας παρουσίασε online νωρίτερα εφέτος το εντυπωσιακό Vision-S. Τώρα βλέπουμε τη γιαπωνέζικη ηλεκτρική μπερλίνα να βολτάρει στο Tokyo κοντά στην έδρα της Sony.

Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 | Επικοινωνία

To Sony Vision-S εμφανίζεται στο Tokyo [video]

Οι τελείως ψεύτικες και στατικές φωτογραφίες του απροσδόκητου Sony Vision-S μας έδωσαν μια πρόγευση γι’ αυτό που ετοιμάζουν οι Ιάπωνες τον περασμένο Ιανουάριο. Αλλά το 4θυρο Sony φαίνεται ότι κινείται κιόλας! Απόδειξη, αυτό το σύντομο διαφημιστικό κλιπάκι που δημοσιεύτηκε στο Youtube από τον ιαπωνικό γίγαντα.

Στο video, ένα μυστηριώδες λευκό φορτηγό μπαίνει στον υπόγειο χώρο στάθμευσης των κεντρικών γραφείων της Sony. Στη συνέχεια, οι πλευρικές πόρτες αποκαλύπτουν το προφίλ του ιαπωνικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Οι εικόνες που ακολουθούν μας δείχνουν σε animation την καμπίνα και τον φωτισμό του Vision-S. Και βάζοντας όπισθεν, το αυτοκίνητο κατεβαίνει απαλά, με μικρή ταχύτητα, από την πλατφόρμα του.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Sony λέει ότι δεν έχει την πρόθεση να λανσάρει εμπορικά το ηλεκτρικό πρωτότυπό της. Το Vision-S χρησιμοποιείται επίσημα μόνο για την εξέλιξη onboard τεχνολογιών που συνδέονται, μεταξύ άλλων, με την ψυχαγωγία.