H VinFast μας έδειξε το πρώτο της ηλεκτρικό pick-up

H VinFast μας έδειξε το πρώτο της ηλεκτρικό pick-up

H VinFast, στο πλαίσιο της τεχνολογικής έκθεσης CES 2024 αποκάλυψε το VF Wild concept, το πρώτο ηλεκτρικό pick-up της ιστορίας της.

VinFast Wild Concept

Η βιετναζμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία VinFast αποφάσισε να επενδύσει στον στίβο των ηλεκτρικών pick-up, παρουσιάζοντας στην CES 2024 το VF Wild concept.

Η VinFast, βλέποντας πως η αγορά των pick-up στις Ηνωμένες Πολιτείες ανθίζει ολοένα και περισσότερο, αποφάσισε να εργαστεί σε τέτοιο πρότζεκτ, που ακούει στο όνομα VF Wild concept.

Το πρωτότυπο που έφερε η VinFast στην έκθεση CES 2024 αποτυπώνει ένα δυναμικό και επίκαιρο, βάσει του ανταγωνισμού ηλεκτρικό pick-up. Τα βλέμματα μαγνητίζουν οι πόρτες χωρίς πλαίσιο για τα παράθυρα, οι οποίες μάλιστα ανοίγουν με αντίθετη φορά. Αυτό, σε συνδυασμό με την απουσία  μεσαίας κολόνας  καθιστά ακόμα πιο εύκολη την είσοδο στην εντυπωσιακή καμπίνα του μήκους 5.324 mm αυτοκινήτου των Βιετναμέζων.

Μέχρι στιγμής, η VinFast δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της ούτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ούτε και για το αν θα περάσει το Wild Concept στην γραμμή παραγωγής

VinFast Wild Concept

Το μεγάλο highlight του pick-up όμως είναι  η ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα που υπάρχει ακριβώς πίσω από τα καθίσματα της δεύτερης σειράς, τα οποία, με το άνοιγμά της, διπλώνουν επίσης αυτόματα.

Με αυτόν το τρόπο το VF Wild concept αυξάνει σημαντικά το μήκος της καρότσας του, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να κοιτάξει στα μάτια pick-up μεγαλύτερης κατηγορίας, ως προς την πρακτικότητα και τις δυνατότητες φόρτωσης.

Για να μιλήσουμε στην γλώσσα των αριθμών, ο ωφέλιμο μήκος της καρότσας φτάνει από το 1,52 στα 2,43 m, γεγονός που την καθιστά ως μία από τις μακράν μεγαλύτερες της κατηγορίας.

VinFast Wild Concept

H VinFast πάντως, αρκέστηκε μονάχα στο να τραβήξει το κάλυμμα από το πρωτότυπο, χωρίς να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

Σε κάθε περίπτωση, αν η VinFast αποφασίσει να βάλει το Wild στη γραμμή παραγωγής, θα προσφέρει δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες αντίστοιχα και αυτονομία που θα ξεπερνά τα 300 km, όπως μεταδίδουν δημοσιογραφικές πηγές του εξωτερικού.

VinFast Wild Concept

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube