To νέο Togg T10F αποκαλύφθηκε στην CES 2024

To νέο Togg T10F αποκαλύφθηκε στην CES 2024

H τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία Togg παρουσίασε στην έκθεση CES 2024 του Λας Βέγκας το Togg T10F, το δεύτερο ηλεκτρικό μοντέλο της φίρμας.

Togg T10F

Η Togg έκανε αισθητή την παρουσία της στην έκθεση CES 2024, παρουσιάζοντας το Τ10F ένα αμιγώς ηλεκτρικό φάστμπακ, που έρχεται να πλαισιώσει το SUV T10Χ.

Μέχρι στιγμής, η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά, ωστόσο τα μελλοντικά της σχέδια δεν περιορίζονται μόνο σε αυτήν. Κι αυτό γιατί οι Τούρκοι είναι έτοιμη να ξεκινήσουν την δραστηριοποίησή τους στην Γερμανία, προς τα τέλη του έτους.

Σε δεύτερο στάδιο, η αυτοκινητοβιομηχανία επιθυμεί να ανοίξει ακόμα περισσότερες ευρωπαϊκές πόρτες, με την Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Σουηδία να είναι ήδη κυκλωμένες στην ατζέντα της εταιρείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του Togg T10F, με την έναρξη των πωλήσεων του στην Ευρώπη να είναι δρομολογημένη για το 2025

Togg T10F

Στα του Togg T10F τώρα, εκ πρώτης βλέπουμε ένα συμπαγές και σύγχρονο φάστμπακ αμάξωμα, προϊόν συνεργασίας του σχεδιαστικού της στούντιο με τον ιταλικό οίκο Pininfarina. Βασισμένο στην πλατφόρμα C της Togg, όπως άλλωστε και το Τ10Χ υπόσχεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητικούς χώρους, χάρη στο μεταξόνιο των 2.890 mm.

Θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, η μία εκ των οποίων θα έρχεται με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Όλες οι εκδόσεις, θα εξοπλίζονται με μπαταρίες χωρητικότητας 52 και 88 kWh, με την εκτιμώμενη αυτονομία να φτάνει τα 350 και τα 600 km αντίστοιχα, για τις δικίνητες εκδόσεις και τα 530 km για την τετρακίνητη.

Στο κομμάτι των επιδόσεων τώρα, η τετρακίνητη έκδοση του T10F, με τους 435 ίππους και τα δύο ηλεκτρομοτέρ, ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε μόλις 4,6”. Όσο τώρα για τις δικίνητες εκδόσεις, εξοπλίζονται με έναν ηλεκτροκινητήρα, συνολικής απόδοσης 218 PS.

Togg T10F

Συν τοις άλλοις, το αυτοκίνητο προσφέρει μια σειρά προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έξυπνο προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία stop-and-go, συνεπικουρούμενο από το σύστημα ανίχνευσης πινακίδων κυκλοφορίας, δυνατότητα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας και προειδοποίηση παρέκκλισης από τη λωρίδα, κάμερα surround-view, συστήματα προειδοποίησης τυφλού σημείου και προσοχής οδηγού και αυτόματη υποβοήθηση στάθμευσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή του, με την έναρξη των πωλήσεων του στην Ευρώπη να είναι δρομολογημένη για το 2025. To σίγουρο είναι πως οι Τούρκοι έρχονται με φόρα, δεδομένου ότι μέχρι το 2032 επιθυμούν να διοχετεύσουν ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα στους δρόμους της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube