Οι Βιετναμέζοι θα σπάσουν ταμεία με το VinFast VF 3

Οι Βιετναμέζοι θα σπάσουν ταμεία με το VinFast VF 3

Η βιετναμέζικη εταιρεία βρίσκεται στα πρόθυρα του επίσημου λανσαρίσματος του μικρού ηλεκτρικού SUV της, του VinFast VF 3, με τιμή κάτω από τα $20.000. Με τους Αμερικανούς αντιπροσώπους να τρίβουν τα χέρια τους.

VinFast VF 3

Στη VinFast όλα πάνε πολύ γρήγορα. Αρκετά νέα μοντέλα, όπως το VF 6 και το VF 7 βρίσκονται προ του λανσαρίσματος. Μεταξύ αυτών κι ένα μικρό ηλεκτρικό SUV, το VinFast VF 3.

Το VF 3 αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο που μας πέρασε και ήταν πλήρως λειτουργικό. Το μικρό ηλεκτρικό SUV των Βιετναμέζων έχει μήκος μόλις 3,1 m, αλλά μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες.

Με την επιδότηση/πίστωση φόρου των $7.500 για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, η τελική τιμή του VinFast VF 3 θα είναι 12.500 δολάρια!

VinFast VF 3

Το μικρό ηλεκτρικό SUV σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική καριέρα του στο Βιετνάμ το 2024. Αλλά η VinFast σκοπεύει να το λανσάρει στην αμερικανική αγορά ταχύτερα. Εκπρόσωποι της εταιρείας είπαν στην Automotive News ότι η φίρμα «σκέφτεται να προσθέσει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην γκάμα της στις ΗΠΑ». 

Αν πραγματοποιήσουν τις σκέψεις τους, το VinFast VF 3 θα μπορούσε να φιγουράρει ως το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην αγορά. Με το μοντέλο να ξεκινά κάτω από τις 20.000 δολάρια. Και αυτό θα μπορούσε να δώσει στον Βιετναμέζο κατασκευαστή ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

VinFast VF 3

Η VinFast αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική και να σταματήσει τις απευθείας πωλήσεις με κάθε κόστος. Από εδώ και στο εξής, η μάρκα θα περνά από Αμερικανούς αντιπροσώπους. Ο Βιετναμέζος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις για την επίτευξη συμφωνιών. 

Εκπρόσωπός τους διευκρινίζει σχετικά με αυτό το θέμα ότι «είμαστε σε συζητήσεις με την πλειονότητα μεγάλων, εδραιωμένων αντιπροσώπων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο».

VinFast VF 3

Οι Αμερικανοί έμποροι είναι πεπεισμένοι ότι ένα μοντέλο κάτω από το συμβολικό όριο των $20.000 θα μπορούσε να προσελκύσει μεγάλο αριθμό πιθανών αγοραστών. Σχεδόν όλοι οι αντιπρόσωποι με τους οποίους η Βιετναμέζοι βρίσκονται σε συνομιλίες θέλουν να δουν το VinFast VF 3 να έρχεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Σε αυτή την τιμή, η εταιρεία θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη «μείζονα ανησυχία» των πελατών προσφέροντας τελικά ένα προσιτό ηλεκτρικό όχημα. Κάτι που κανένας άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων δεν έχει καταφέρει ακόμη να κάνει, ούτε καν η Dacia με το Spring.

VinFast VF 3

Με την επιδότηση/πίστωση φόρου των $7.500 για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, η τελική τιμή του VinFast VF 3 θα είναι 12.500 δολάρια! Τιμή που υποστηρίζει τα στρατηγικά σχέδια της VinFast που θέλει επίσης να προσελκύσει νεότερους πελάτες με αυτό το μικρό μοντέλο, αλλά και να βρει μια θέση στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάτι που μπορεί να πετύχει το VinFast VF 3, ον πρωτοπόρο σε μια κατηγορία της αγοράς που αναμένεται να αναπτυχθεί.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube