Έτοιμη να πατήσει Ευρώπη η VinFast

Έτοιμη να πατήσει Ευρώπη η VinFast

Την ώρα που βρισκόμαστε κατά μεσής ενός επιχειρηματικού πολέμου, μεταξύ Ευρώπης και Κίνας, η Vinfast ετοιμάζεται να φέρει στην Γηραιά Ήπειρο τα πρώτα της αυτοκίνητα.

VinFast VF8

Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση σκέφτεται να εφαρμόσει μία σειρά από μέτρα, μεταξύ των οποίων οι δασμοί στα κινεζικά EV, έρχεται να κάνει την εμφάνισή της η βιετναμέζικη αυτοκινητοβιομηχανία VinFast.

Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο εσωτερικές πηγές την VinFast, η ασιατική εταιρεία θα φέρει 3.000 ηλεκτρικά SUV, μέσα στο έτος. Ο CEO της VinFast, Le Thi Thu Thuy, τόνισε ότι έχει στη διάθεσή του ήδη τη σχετική έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, με αποτέλεσμα να είναι ανοικτός ο δρόμος για τα μοντέλα τους. Αρνήθηκε όμως να προσδιορίσει συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Η είσοδος της VinFast στην Ευρώπη θα πραγματοποιηθεί εντός 2023

VinFast VF8

Η προαναφερθείσα πηγή όμως (παραμένει ανώνυμη) που γνωρίζει το σχέδιο των Βιετναμέζων,  μετέφερε στο Reuters ότι με βάση το πλάνο της VinFast, περίπου 3.000 VF8 θα πάρουν το δρόμο για τη Γαλλία, την Γερμανία και την Ολλανδία. Ορισμένα από τα μοντέλα της μάλιστα, θα καταλήξουν και στο Ισραήλ το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

Αν τα πράγματα πάνε με βάση των προγραμματισμό της εταιρείας, τότε η Ευρώπη θα καταστεί αυτομάτως η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά για την VinFast, η οποία νωρίτερα φέτος έστειλε περίπου 2.100 EV στις ΗΠΑ.

VinFast VF8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Γαλλία σταματά τις επιδοτήσεις στα κινεζικά EV

Θυμίζουμε πως οι Βιετναμέζοι, είχαν σκοπό να εισαχθούν στην Ευρώπη το 2022. Η έλλειψη ημιαγωγών όμως έβαλε φρένο στα σχέδιά τους. «Αναμένουμε να παραδώσουμε τα πρώτα μοντέλα VF8 σε Γάλλους, Γερμανούς και Ολλανδούς πελάτες το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Thuy. Πρόσθεσε επίσης, ότι τα άλλα μοντέλα της VinFast, τα VF6, VF7 και VF9 θα εισαχθούν στην ευρωπαϊκή αγορά το 2024.

Πριν από λίγες μέρες και πάλι το Reuters είχε αναφέρει ότι η VinFast σχεδιάζει την είσοδό της και σε άλλες 7 αγορές της Ασίας, συμπεριλαμβανομένης και της Ινδονησίας, στην οποία αποσκοπεί να χτίσει εργοστάσιο το 2026, το οποίο θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 30.000 με 50.000 οχημάτων.

VinFast VF8

Αυτή τη στιγμή η βασική της γραμμή παραγωγής βρίσκεται στο Βόρειο Βιετνάμ, στην πόλη Haiphong, ενώ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή της να θέσει σε λειτουργία το 2025 και νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στη Βόρεια Καρολίνα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube