Επίσημο «ατύχημα»: Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury [video]

Επίσημο «ατύχημα»: Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury [video]

Το νέο πρωτότυπο της Mercedes-Maybach φέρνει στην υπέρ-πολυτελή κατηγορία την μπερλίνα/crossover.

Με teasing για δύο τρεις ημέρες και κυρίως με λήψεις από την καμπίνα, το Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury τελικά αποκαλύφθηκε πριν από τέσσερις ημέρες από… ατύχημα στο website της Mercedes-Benz. Επανερχόμαστε με ακόμη κάμποσες πληροφορίες ύστερα από την επίσημη αποκάλυψη.

Χρησιμοποιώντας ένα καταφανώς ακραίο σχέδιο, το πρωτότυπο της  Mercedes-Maybach θα παρουσιαστεί με σάρκα και οστά στο Auto China 2018, στο Πεκίνο, αύριο στους δημοσιογράφους και από τις 29 Απριλίου στο κοινό.

Το τρίτο μοντέλο της Mercedes-Maybach μέσα σε σχεδόν δύο χρόνια, πρόκειται για μια μπερλίνα υψηλών προδιαγραφών που ολοκληρώνει την γκάμα της εταιρείας. Επιπλέον όμως, αποτελεί την προεπισκόπηση μιας σειράς μοτίβων σχεδιασμού που θα είναι παρόντα τόσο στα κανονικά μοντέλα της Mercedes-Benz όσο και στις εκδόσεις Maybach στο εγγύς μάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέα Mercedes-Maybach S 650 Pullman

Ο εξωτερικός σχεδιασμός είναι, όπως είπαμε, τρόπον τινά ακραίος, καθώς το Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury είναι και είτε μια ψηλωμένη μπερλίνα είτε ένα SUV, ανάλογα με το πώς το βλέπει κάποιος. Με αυτό κατά νου, τα εμπρός και τα πίσω φανάρια, και άλλα μοτίβα είναι σχεδόν εγγυημένο ότι θα βρεθούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στο μοντέλο της Mercedes-Maybach που θα βασίζεται στην S-Class W223 του 2021.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Το «σκληροτράχηλο» κομμάτι του σχεδιασμού, εκείνο που αναφέρεται στα SUV, και μερικές από τις λεπτομέρειες του εσωτερικού σχεδιασμού θα μπορούσαμε να τα δούμε στη Mercedes-Maybach GLS του 2019, η οποία θα βασίζεται στο μελλοντικό μεγάλο SUV της Daimler, την GLS.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Τα ψηφιακά φώτα της Mercedes-Maybach μας καθοδηγούν [+video]

Στο εσωτερικό, η συβαριτική πολυτέλεια που ευαγγελίζεται η Mercedes-Maybach μετουσιώνεται σε πράξη με λευκό δέρμα, ξύλο τριανταφυλλιάς σε χρυσαφένιο χρώμα και ξύλο από έβενο. Το infotainment MBUX που είδαμε πρόσφατα στην νέα A-Class δίνει φυσικά κι εδώ το παρών, παρέχοντας ταυτόχρονα μια εικόνα «παραγωγής» στην κεντρική κονσόλα της Ultimate Luxury. Προϊδεάζοντάς μας έτσι για το πώς θα είναι το ταμπλό (και το εσωτερικό, γενικότερα;) της επόμενης γενιάς της S-Class.

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Ένα εσωτερικό που στην περίπτωση του πρωτοτύπου συντίθεται από τέσσερις ξεχωριστές «πολυθρόνες» που χωρίζονται σε αριστερές και δεξιές από μια φαρδιά και ψηλή κονσόλα δαπέδου. Στο τμήμα της δε που προορίζεται για τους πίσω επιβάτες υπάρχει θερμαινόμενη επιφάνεια με τσαγέρα και σε τσαγιού. Κάτι που οι Κινέζοι θα εκτιμήσουν δεόντως –ψυγείο που να παγώνει τη σαμπάνια δεν είδαμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέα Mercedes-Maybach G650 Landaulet [video]

«Το Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury είναι ένα εντελώς νέο αρχέτυπο, του οποίου το είδος δεν έχουμε ξαναδεί», δήλωσε ο Gorden Wagener, επικεφαλής σχεδιασμού της Daimler. «Το πρωτότυπό μας συνδυάζει το DNA ενός SUV με αυτό μιας μπερλίνας για να δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο SUV τριών όγκων», είπε ο Wagener. «Με αισθησιασμό και καθαρή επιτήδευση, δημιουργήσαμε ένα διαχρονικό όχημα που υπογραμμίζει τη θέση της Mercedes-Maybach ως την κορυφαία μάρκα πολυτελείας».

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Όσον αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες, φαίνεται ότι το πρωτότυπο κινείται από τέσσερις συγχρονικούς ηλεκτροκινητήρες μόνιμου μαγνήτη με τη συνολική απόδοση να ανεβαίνει στο εντυπωσιακό νούμερο των 748 PS. Η κίνηση μοιράζεται σε όλους τους τροχούς, ενώ τα μοτέρ υποστηρίζονται από μια συστοιχία μπαταριών με αξιοποιήσιμη χωρητικότητα 80kWh. Αυτό το νούμερο μεταφράζεται σε αυτονομία πάνω από 500 km κατά το παλαιό πρότυπο μέτρησης της ομολογκασιόν NEDC, που σημαίνει ότι κατά το πρότυπο WLTP θα κατεβαίνει τουλάχιστον στα 400 km.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube