Νέα Mercedes-Maybach S 650 Pullman

Νέα Mercedes-Maybach S 650 Pullman

Εξήμισι μέτρα συβαρίτικης πολυτέλειας με έναν διτούρμπινο V12 630 ίππων. Διαβάστε πόσο καίει και πόσο κοστίζει.

Αφού η Mercedes-Maybach ανανέωσε την πολυτελή S-Class της τον περασμένο μήνα, έστρεψε τώρα την προσοχή της στη μακριά της έκδοση, την Pullman.

To υπερπολυτελές καράβι έχει τώρα τη νέα μάσκα με τις κάθετες μπάρες που πρωτοείδαμε στο πρωτότυπο Vision Mercedes-Maybach 6 και λέγεται ότι άντλησε έμπνευση από τα ριγωτά pinstriped κοστούμια. Απέκτησε επίσης τροχούς 20 ιντσών με σχεδίαση 10 οπών, ενώ το χρωματολόγιο έχει εμπλουτιστεί με νέα χρώματα αλλά και διχρωμίες.

Μέσα στο αμάξωμα των 6,5 m με το μεταξόνιο των 4,4 m, η καμπίνα έχει επίσης νέα χρώματα που περιλαμβάνουν τα Magma Grey, Mahogany Brown και το συνδυασμό Beige/Deep Sea Blue.

Υπάρχει επίσης μετωπική κάμερα που επιτρέπει στους πίσω επιβάτες να βλέπουν τι γίνεται μπροστά στο αυτοκίνητο, ακόμη κι όταν το διαχωριστικό τζάμι της καμπίνας είναι κλειστό. Μπορούν επίσης να ακούν τη δική τους μουσική, π.χ. Μπετόβεν, ενώ ο οδηγός ακούει Σφαίρα FM, χάρη στον ανεξάρτητο έλεγχο του συστήματος “2 cabin sound”. Οι πίσω επιβάτες μπορεί να είναι μέχρι τέσσερις, ο καθένας στη δική του πολυθρόνα, με διάταξη σε αντικριστά ζευγάρια και «το μεγαλύτερο χώρο για τα πόδια στην κατηγορία».

Αντίθετα από το προηγούμενο μοντέλο, που είχε το διακριτικό S 600, το νέο ονομάζεται S 650. O 6λιτρος V12 με τα δύο τούρμπο αποδίδει τώρα 630 PS και 101,9 kgm ροπής, δηλαδή 100 PS και 17,3 kgm περισσότερο από πριν. Η επιτάχυνση 0-100 km/h γίνεται σε 6,5” και η τυποποιημένη κατά NEDC μέση κατανάλωση φτάνει τα 14,6 lt/100km (υπερτριπλάσια από ένα VW Golf 1.0 TSI). Οι εκπομπές CO2 είναι στα 330 g/km, οπότε δεν μπαίνετε στο δακτύλιο και θα πρέπει να παίρνετε ταξί για τη Μεγάλη Βρετανία.

Η Mercedes-Maybach έχει ήδη αρχίσει να δέχεται παραγγελίες για την Pullman, σε τιμές που ξεκινούν από τα €500.000 – στη Γερμανία.

Η θωρακισμένη έκδοση Guard αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα, οπότε μη βιαστείτε.

[Πηγή: Mercedes-Benz]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube