Αυτή είναι η Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Αυτή είναι η Mercedes-Maybach Ultimate Luxury

Η Mercedes-Maybach έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες εικόνες του νέου πρωτοτύπου της που θα ντεμπουτάρει στο Auto China 2018, στο Πεκίνο.

Το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου που ανοίγει τις πύλες του για τον Τύπο στις 25 Απριλίου και για το κοινό στις 27, επέλεξε η Mercedes-Maybach για την πρεμιέρα του πρωτοτύπου Ultimate Luxury.

Το κόνσεπτ με το προκλητικό όνομα, αλλά και ο τόπος της πρεμιέρας του αυτοκινήτου, έχει προφανή σκοπό. Όταν θα λανσαριστεί η έκδοση παραγωγής της Ultimate Luxury το 2020, σημαντικό μέρος της παραγωγής, για να μην πούμε η συντριπτική πλειονότητα, θα πουληθεί στην Κίνα. Και όχι μόνο διότι είναι η μεγαλύτερη αγορά του κόσμου με σχεδόν 29 εκατ. πωλήσεις το 2017, αλλά η ταχύτερα αναπτυσσόμενη, με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους και τους περισσότερους επιδειξιομανείς σε τέσσερις ρόδες.

Η Ultimate Luxury πρόκειται για μια μπερλίνα με ύψος πατώματος SUV, ένα είδος Volvo S60 Cross Country ή Subaru Outback, αλλά με καμπίνα μπουντουάρ. Και σαφώς δεν φιγουράρει για κουπέ SUV, όπως η Mercedes-Benz GLC Coupe ή η BMW X6. Η έκδοση παραγωγής θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα της MHA Modular της Daimler, την ίδια που θα υποστηρίξει τη μελλοντική Mercedes-Benz GLS.  Κάτω από το καπό δε, θα κρύβεται ο 4λιτρος διτούρμπινος V8 της εταιρείας σε μια εκδοχή του που θα αποδίδει σαφώς πάνω από 500 άλογα.

Mercedes-Maybach

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα τολμηρό δημιούργημα που δεν θα μοιάζει με τίποτα άλλο στο δρόμο, χωρίς να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι μας σαγήνευσε η σιλουέτα του. Εάν κάτι μας κάνει «κλικ», αυτό είναι οι ζάντες. Το υπερπολυτελές εσωτερικό στο πρωτότυπο είναι ντυμένο με λευκό δέρμα και πολύ ξύλο, ο πίνακας οργάνων παλεύει ανάμεσα στον κλασικισμό και στην ψηφιακή εποχή, ενώ εντύπωση προκαλεί η μπλε μπορντούρα-κύκλος που περιβάλλει το αστέρι της Mercedes-Benz στο τιμόνι. Τα δύο πίσω καθίσματα-πολυθρόνες χωρίζονται από μια φαρδιά και ψηλή κονσόλα δαπέδου που πάνω της υπάρχει ένα κινεζικό σε τσαγιού! Και ακριβώς ανάμεσα στα καθίσματα λουλούδια!

Αυτά προς το παρόν! Περισσότερα και με τεχνικές λεπτομέρειες σε πέντε ημέρες, οπότε και η Mercedes-Maybach Ultimate Luxury θα κάνει την πρεμιέρα της στο Auto China 2018.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube