Ένα Peugeot 3008 με εξοπλισμό για περιπέτειες εκτός δρόμου

Ένα Peugeot 3008 με εξοπλισμό για περιπέτειες εκτός δρόμου

Το προσθιοκίνητο μοντέλο δέχθηκε τις κατάλληλες επεμβάσεις για να διασχίσει απαιτητικές διαδρομές στο Βιετνάμ.

Η Peugeot παρουσίασε ένα ειδικά διαμορφωμένο 3008 με στόχο να τονίσει τις εκτός δρόμου αρετές του μοντέλου μέσω της συμμετοχής του σε μια ειδική αποστολή του περιοδικού Top Gear. Το Peugeot 3008 1.6 GT Line στο οποίο βασίζεται το πρωτότυπο δεν είναι τετρακίνητο, έχει όμως το σύστημα Advanced Grip Control που κατανέμει τη ροπή στον εμπρός άξονα με τρόπο ώστε να ενισχύει την κίνηση σε ολισθηρές επιφάνειες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οδηγούμε το Peugeot 3008 1.6 THP 165 ΕΑΤ6

Peugeot 3008

Η ειδική έκδοση του 3008 ξεχωρίζει από την πρώτη ματιά χάρη στις μαύρες ατσάλινες ζάντες 17" που φορούν εκτός δρόμου ελαστικά Grippy Cooper AT3. Προστατευτικά πάνελ για το πάτωμα εξασφαλίζουν πως τα μηχανικά του μέρη δεν θα πληγωθούν τόσο έυκολα.

Η αλουμινένια σχάρα οροφής Rival προσφέρει επιπλέον πρακτικότητα με την προσθήκη μιας αναδιπλούμενης σκηνής ARB Simpson, ενώ η ενσωματωμένη μπάρα από LED θα φωτίσει ακόμα και το πιο σκοτεινό σημείο μιας αχαρτογράφητης διαδρομής. Επιπλέον, οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρυν και τα ποδήλατά τους χωρίς να θυσιάζουν το χώρο αποσκευών, χάρη στην ειδική κατασκευή στο πίσω μέρος του οχήματος.

Το πρωτότυπο του 3008 δεν προορίζεται για την παραγωγή, καθώς συμμετείχε σε αποστολή του βρετανικού περιοδικού Top Gear, ολοκληρώνοντας το βόρειο τμήμα της διαδρομής Ho Chi Minh στο Vietnam.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Test drive: Peugeot 3008 1.5 BlueHDi 130 EAT8

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube