Αποκαλύπτει το activesphere crossover και μαγεύει ξανά η Audi

Αποκαλύπτει το activesphere crossover και μαγεύει ξανά η Audi

Ποδαρικό με ένα ακόμα εντυπωσιακό concept θα κάνει η Audi τον Ιανουάριο του 2023, με το activesphere crossover.

Τις τελευταίες ημέρες η Audi έχει καταφέρει να γίνει αντικείμενο συζήτησης, μέσω της διαφήμισής της στην ΤV με πρωταγωνιστή το εντυπωσιακό grandsphere Concept. Aν και υπάρχει σαφής προειδοποίηση πως το μοντέλο που εμφανίζεται σε αυτή είναι ένα πρωτότυπο και πως δεν είναι διαθέσιμο, πολλοί ρωτάνε γι' αυτό δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι. 

Αυτός είναι και ο απώτερος σκοπός ενός concept όμως και μένει να δούμε ποια και πως στοιχεία από αυτό θα περάσουν στα μελλοντικά μοντέλα της Audi. Σημειώνουμε πάντως πως η Audi είναι από τις εταιρείες που έχουν την σχεδιαστική και τεχνολογική τόλμη, έτσι ώστε να προσφέρουν κάτι πολύ κοντά στα concept που κατά καιρούς εμφανίζουν.  

Μετά το πολυτελές τετράθυρο κουπέ grandshere,  το σπορ κουπέ skysphere, και το MPV urbansphere,  η λίστα των επιβλητικών concept cars της Audi θα μεγαλώσει μέσα στο 2023. Αυτό θα γίνει με το τέταρτο μέλος της οικογένειας «Sphere», το activesphere concept που θα παρουσιαστεί στις 26 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Audi sphere concept famimy

Το activesphere είναι ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο μοντέλο επόμενης γενιάς με δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4. Το εντυπωσιακό για άλλη μια φορά concept, είναι crossover και θα χτιστεί πάνω στην πλατφόρμα PPE των άλλων μελών της ίδιας οικογένειας. Τ

ο κομψό και δυναμικό του υπερυψωμένο αμάξωμα, οι έντονες καμπύλες της οροφής και η κουπέ κλίση της στο πίσω μέρος, οι μεγάλοι τροχοί και τα στενά του φώτα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά στοιχεία της σχεδίασής του.

Audi activesphere concept

Αν και δεν υπάρχουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του, η Audi θα επιλέξει προφανώς κάποια από τις ήδη υπάρχουσες λύσεις που διαθέτει. Λογικά και λόγω μεγέθους δεν θα έχει την μεγαλύτερη μπαταρία που διαθέτει το urbansphere των 120 kWh, όμως σίγουρα θα έχει παραπάνω από 80 kWh.

Αντίστοιχα και για την απόδοσή του δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, με την Αudi να εφοδιάζει τα υπόλοιπα πρωτότυπα μοντέλα της ίδιας οικογένειας, με ηλεκτροκινητήρες  συνολικής απόδοσης από 395 έως 711 ίππους.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube