Το Audi urbansphere concept είναι ένα MPV από το μέλλον! [video]

Το Audi urbansphere concept είναι ένα MPV από το μέλλον! [video]

Η Audi παρουσίασε το urbansphere, ένα ηλεκτρικό αυτόνομο MPV το οποίο μας δείχνει πως ονειρεύεται η φίρμα την πολυτελή αστική μετακίνηση στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Μετά από τα skysphere και gransphere η Audi παρουσίασε το τρίτο και τελευταίο μέλος της οικογένειας sphere, το urbansphere. To νέο πρωτότυπο αποτελεί προϊόν συνεργασίας των στούντιο σχεδίασης της Audi στο Πεκίνο και στο Ιngolstadt. Στόχος ήταν η δημιουργία ενός αυτοκινήτου ιδανικού για τις απαιτητικές συνθήκες των μεγαλουπόλεων της Κίνας.

Έχει μήκος 5,5 m, πλάτος 2 m, ύψος 1,78 m και μεταξόνιο 3,4 m. H σχεδίαση του έχει MPV επιρροές, ενώ ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην αεροδυναμική του. Πατάει στη άσφαλτο με τροχούς 24". Εμπρός και πίσω συναντάμε ψηφιακές επιφάνειες οι οποίες έχουν ως σκοπό την επικοινωνία του αυτοκινήτου με το εξωτερικό περιβάλλον. Η ψηφιακή γρίλια εμπρός είναι άκρως επιβλητική και κινείται στην σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Audi.

Audi urbansphere concept

H Αudi περιγράφει το urbansphere ως «ένα lounge και χώρος εργασίας πάνω σε ρόδες» τονίζοντας παράλληλα ότι είναι το πιο ευρύχωρο μοντέλο που έχει σχεδιάσει. Η καμπίνα για τέσσερις επιβάτες είναι εύκολα προσβάσιμη εξαιτίας των suicide doors. Οι επιβαίνοντες μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο προφίλ (Relax και Εntertain) για την ρύθμιση των καθισμάτων τους. Η κάθε επιλογή ρυθμίζει παραμέτρους όπως την κλίση, την περιστροφή και τα ηχεία του κάθε καθίσματος. 

Το urbansphere εξοπλίζεται με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4. Με την ενεργοποίηση της τελευταίας το τιμόνι, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων και τα πεντάλ κρύβονται στο αυτοκίνητο. Το Ιngolstadt ισχυρίζεται ότι η τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 θα περάσει στα αυτοκίνητα παραγωγής στο δεύτερο μισό της δεκαετίας.

Επιπλέον, οι επιβάτες έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε πληθώρα ψηφιακών υπηρεσιών, γυαλιά VR και λειτουργίες του infotainment μέσα από τις οθόνες στο ταμπλό, τις οθόνες στην πλάτη των πίσω καθισμάτων αλλά και την διάφανη OLED οθόνη που έχει την βάση της στην οροφή.

Το ηλεκτρικό MPV διαθέτει επίσης σύστημα ανίχνευσης στρες το οποίο προτείνει στους επιβάτες διαφορετικούς τρόπους χαλάρωσης. H ταπετσαρία του έχει κατασκευαστεί από βιώσιμα υλικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η περιστρεφόμενη κεντρική κονσόλα περιέχει μια μικρή βρύση και ποτήρια.

Audi urbansphere concept

Το urbansphere βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα PPE που έχει εξελιχθεί από την Audi και την Porsche. Χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ σε κάθε άξονα προσφέροντας έτσι συνδυαστική απόδοση 401 PS και 690 Nm ροπής. Τα ηλεκτρικά μοτέρ αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh με τον κατασκευαστή να υπόσχεται αυτονομία 750 km. H αρχιτεκτονική 800 V που διαθέτει του επιτρέπει να προσθέσει 300 km αυτονομίας σε μόλις 10 λεπτά. Χρησιμοποιεί σύστημα αερανάρτησης για κορυφαία άνεση και τετραδιεύθυνση για περισσότερη ευελιξία.

Με το νέο της concept η Audi μας ανοίγει το παράθυρο στο μέλλον των μετακινήσεων στο οποίο τα αυτοκίνητα δεν θα σε μεταφέρουν απλά από το Α στο Β, αλλά θα αποτελούν ένα μικρό χώρο διαβίωσης πάνω σε ρόδες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube