Αποκάλυψη για το VW ID.Aero [video]

Αποκάλυψη για το VW ID.Aero [video]

H VW αποκάλυψε το ID.Aero, το πρώτο της ηλεκτρικό σεντάν με 620 km αυτονομίας που θα ριχτεί στην αγορά για να αντιμετωπίσει το Tesla Model 3.

O Γερμανός κατασκευαστής αποκάλυψε το νέο VW ID.Aero, την πρώτη του αμιγώς ηλεκτρική μπερλίνα, που θα λανσαριστεί στην αγορά για να ανταγωνιστεί τα Tesla Model 3 και BMW i4. Το νέο μέλος της οικογένειας ID. της VW θα κατασκευάζεται στην Κίνα και όπως είναι λογικό θα ξεκινήσει από εκεί την εμπορική του καριέρα, με την κυκλοφορία του να έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο μισό του 2023.

Την ίδια χρονιά θα κάνει ντεμπούτο και η έκδοση του μοντέλου που θα προορίζεται για τις αγορές της Ευρώπης και της Β.Αμερικής. Tα αυτοκίνητα που προορίζονται για Ευρώπη και Β.Αμερική θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Emden της Γερμανίας, με τις πωλήσεις τους να ξεκινούν το δεύτερο μισό του 2024. Το 2025, αναμένεται να ακολουθήσει και η στέισον έκδοση του μοντέλου που θα ονομάζεται Tourer.

VW ID.Aero

Η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού σεντάν θα ακούει εκτός απροόπτου στο όνομα ID.6. Εξωτερικά, όπως είναι φυσικό, το ID.Aero κινείται στη σχεδιαστική γλώσσα της γκάμας ID. Στο εμπρός μέρος τα φώτα ενώνονται από μια μπάρα LED, ο προφυλακτήρας διαθέτει πινελιές από μαύρο γυαλιστερό χρώμα και εκατέρωθεν του βρίσκονται τα φώτα ημέρας LED. Οι εξωτερικές χειρολαβές είναι κρυμμένες στις πόρτες, ενώ πίσω, ακολουθώντας την ίδια λογική με εμπρός, τα φώτα ενώνονται από μια λωρίδα LED, στο κέντρο της οποίας, βρίσκεται το φωτιζόμενο σήμα της VW.

Όπως και τα ID.3 και ID.4, το ID.Aero βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του γκρουπ. Θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το σημερινό Passat με το μεταξόνιο του να πλησιάζει τα 3.000 mm. Επιπλέον, ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι μόλις 0,23 Cd και σύμφωνα με το εργοστάσιο, θα είναι το πιο αεροδυναμικό ηλεκτρικό μοντέλο της οικογένειας ID.

VW ID.Aero

Η ηλεκτρική του αυτονομία θα ανέρχεται στα 620 km, χάρη σε μια μπαταρία χωρητικότητας 77 kWh. Ωστόσο, το ID.Aero θα είναι διαθέσιμο και με μπαταρίες μικρότερης χωρητικότητας και θα προσφέρεται σε εκδόσεις με κίνηση στον έναν ή και στους δύο άξονες. Μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες της VW, είναι βέβαιο ότι θα λανσαριστεί και σε έκδοση GTX η οποία θα επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,6".

Η παραγωγή του στο εργοστάσιο της VW στο Emden της Γερμανίας θα αναγκάσει την VW να μεταφέρει την παραγωγή της επόμενης γενιάς Passat στην Τσεχία. Και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο όπου θα παράγεται και η νέα γενιά του Škoda Superb.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube