Ξεσκέπαστο Toyota Century για παρελάσεις παλαιστών σούμο

Ξεσκέπαστο Toyota Century για παρελάσεις παλαιστών σούμο

O Akio Toyoda παρευλάνει στο τελευταίο δημιούργημα της εταιρείας, ένα όχημα ειδικά για τον γύρο του θριάμβου που θα κάνουν θηριώδεις αθλητές του σούμο.

Toyota Century

Η Toyota έκανε μεγάλο ντόρο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο. Από τη μία οι δηλώσεις του Akio Toyoda για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, από την άλλη το φρεσκαρισμένο GR Yaris με το αυτόματο κιβώτιο και το Lexus LBX με το 300άρι μοτέρ. Ανάμεσα σε όλα αυτά, παρουσιάστηκε κι ένα πολύ ιδιαίτερο Toyota Century.

Το μεγάλο SUV μετατράπηκε σε ξεσκέπαστο όχημα επίδειξης, κατάλληλο για θριαμβευτική παρέλαση παλαιστών σούμο. Το Toyota Century SUV Convertible, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, έκανε ντεμπούτο στο Grand Sumo Tournament.

Ποιο μοντέλο μπορεί να αντέξει δύο παλαιστές σούμο; Η Toyota έχει το κατάλληλο όχημα για την περίσταση

Αποτέλεσε αίτημα ενός συνταξιούχου παλαιστή του σούμο που είναι θρύλος στην Ιαπωνία και θα χρησιμεύσει ως όχημα παρέλασης για τους μελλοντικούς πρωταθλητές του δημοφιλούς αθλήματος.

Toyota Century

Μέχρι τη γραμμή των παραθύρων, παραμένει πανομοιότυπο με το κανονικό μοντέλο. Όμως, η οροφή κι οι κολόνες έχουν αφαιρεθεί, μετατρέποντάς το ουσιαστικά σε 4θυρο κάμπριο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ματς σούμο ανάμεσα σε δύο Mercedes! [video]

Τα τιμώμενα πρόσωπα κάθονται σε μια υπερυψωμένη θέση, εκεί που θα ήταν κανονικά το κάλυμμα της οροφής. Με άπλετο χώρο για τα πόδια και τον ουρανό για οροφή, δύο μεγαλόσωμοι παλαιστές σούμο θα νιώσουν πρωτόγνωρη ευρυχωρία.

Toyota Century

Μόνο να μην ξεχαστεί ο οδηγός και πατήσει τέρμα το γκάζι. Με 412 PS από το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα, δεν θέλει και πολύ για να βρεθούν έξω από το όχημα. Ο V6 των 3,5 lt κινεί τους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου e-CVT.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Toyota αφιερώνει 3,5 ώρες για τον έλεγχο του SUV Toyota Century

Η θεωρητική ηλεκτρική αυτονομία είναι 69 km, οπότε θα επαρκεί και με το παραπάνω για ένα αθόρυβο και μη ρυπογόνο γύρο του θριάμβου. Καθώς όμως πρόκειται για αθλητές σε υψηλά τριψήφια κιλά, οι μηχανικοί της Toyota έχουν ενισχύσει την ανάρτηση για να αντέξει το πρόσθετο βάρος.

Toyota Century

Ο Πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, παρευρέθηκε στην εκδήλωση. Δήλωσε ότι το Toyota Century SUV Convertible δημιουργήθηκε για να γιορτάσει την 100η επέτειο του σούμο το 2025 κι ότι θα είναι το επίσημο όχημα παρέλασης της ιαπωνικής ένωσης σούμο για τους εκάστοτε πρωταθλητές.

Σύμφωνα με τον Toyoda, η εταιρεία είχε αρχικά προετοιμάσει ένα άλλο όχημα παρέλασης βασισμένο στο Crown, αλλά ένας από τους αθλητές υποστήριξε ότι το Century θα ήταν μια πιο κατάλληλη επιλογή ως η νέα ναυαρχίδα της Toyota. Και τελικά εισακούστηκε.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube