Ο Akio Toyoda ξαναχτυπά: «Τα ηλεκτρικά δεν είναι μονόδρομος»

Ο Akio Toyoda ξαναχτυπά: «Τα ηλεκτρικά δεν είναι μονόδρομος»

Το έχει δηλώσει και στο παρελθόν. Ο Akio Toyoda είναι διπλά σκεπτικός ότι το μέλλον της αυτοκίνησης είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό.

Akio Toyoda

Μας το έχει ξαναπεί και στο παρελθόν και δεν βαριέται να το διατυμπανίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Ο Akio Toyoda είναι πολύ σκεπτικός για την πλήρη επικράτηση της ηλεκτροκίνησης. Και μάλιστα, η αγαπημένη του Toyota θα συνεχίσει να εξελίσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Άλλωστε, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το ανανεωμένο το GR Yaris με περισσότερη ισχύ κι ένα νέο αυτόματο κιβώτιο. Ενώ ο ίδιος ο Akio Toyoda έβαλε το χεράκι του ώστε το Lexus LBX να αποκτήσει το μοτέρ των 300 PS από το αγωνιάρικο χάτσμπακ. 

Ο Akio Toyoda πάει κόντρα στη δαιμονοποίηση του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Για μια ακόμα φορά

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της ιαπωνικής εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Toyota αποκάλυψε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία εξελίσσει κινητήρες εσωτερικής καύσης επόμενης γενιάς, σημειώνοντας ότι θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα.

Akio Toyoda

«Υπάρχει ακόμα ένας ρόλος για τους θερμικούς κινητήρες στην επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα», δήλωσε ο Akio σε δημοσιογράφους την Παρασκευή. «Οπότε, αφήστε μας να βελτιώσουμε τεχνολογικά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ «Σας τα έλεγα για τα ηλεκτρικά», δηλώνει ο Akio Toyoda

«Τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία δεν αντιπροσωπεύουν τον μόνο τρόπο επίτευξης ουδετερότητας άνθρακα», συμπλήρωσε ο Toyoda μπροστά στο πλήθος. «Μπορεί να σκέφτεστε ότι οι ΜΕΚ είναι ξεπερασμένες στην εποχή μας. Πράγματι, ίσως ακούγεται σα να πηγαίνουμε κόντρα στη γενικότερη τάση, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι ΜΕΚ είναι ένα απαραίτητο βήμα προς το μέλλον».

Akio Toyoda

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Toyoda σημείωσε ότι περίπου 5,5 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας. Είπε ότι θέλει να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Akio Toyoda, εφιάλτες ότι τα Toyota θα ξαναγίνουν βαρετά

«Αυτοί οι άνθρωποι υποστηρίζουν την Ιαπωνία κι έχουν τις ικανότητες να κάνουν δυνατή την Ιαπωνία του αύριο. Δεν πρέπει να τους χάσουμε», είπε ο Akio Toyoda. «Σε όλους όσους έφτιαχναν κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι τώρα, ας τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν. Δεν θα αφήσω ποτέ όλη τη δουλειά που έχετε κάνει μέχρι τώρα να πάει χαμένη».

Akio Toyoda

Η Toyota πιθανότατα θα επιδιώξει να μειώσει τις εκπομπές από τους κινητήρες της με διάφορους τρόπους, μεταξύ άλλων μέσω τεχνολογιών υψηλότερης συμπίεσης και τελειοποιημένης καύσης. Εργάζεται επίσης σε κινητήρες που καταναλώνουν υδρογόνο.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube