Το Lexus LBX αγριεύει χάρη στη Modellista

Το Lexus LBX αγριεύει χάρη στη Modellista

Με το νέο αισθητικό κιτ βελτίωσης, το πιο πολυτελές B-SUV επενδύει στη σπορ εμφάνιση.

Το Lexus LBX είναι το πολυτελές δίδυμο μοντέλο του Toyota Yaris Cross και μόλις έγινε λίγο πιο εκφραστικό χάρη σε μια σειρά αισθητικών αναβαθμίσεων της Modellista. Καμία από τις πινελιές δεν είναι ιδιαίτερα έντονη, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο καθώς το LBX στοχεύει σε ένα εκλεπτυσμένο αγοραστικό κοινό που δεν εκτιμά τις ακρότητες.

Οι οπτικές διαφορές ξεκινούν από τον μπροστινό προφυλακτήρα, επεκτείνονται στις πλαϊνές ποδιές και περιλαμβάνουν πρόσθετα στον πίσω προφυλακτήρα. Διάφορα εξαρτήματα βάφονται σε γυαλιστερό ασημί φινίρισμα και τονίζουν την αθλητική διάσταση του ιαπωνικού B-SUV. Αν η Lexus κατασκεύαζε ποτέ μια έκδοση "F-Sport", κάπως έτσι θα έμοιαζε.

Το Lexus LBX αγριεύει με το πακέτο αισθητικών αναβαθμίσεων της Modellista, για όσους θέλουν το κάτι παραπάνω

Η εταιρεία αξεσουάρ που ανήκει στην Toyota έχει κατασκευάσει επίσης ένα μικρό κομμάτι ασημί επένδυσης που μπορεί να προσαρτηθεί στα μπροστινά φτερά, ακριβώς πίσω από τους προβολείς. Επιπλέον, μια κυρτή ασημί επένδυση μπορεί να προστεθεί στην πόρτα του χώρου αποσκευών, ακριβώς κάτω από τη ράβδο LED.

Lexus LBX

Η πιο εμφανής αναβάθμιση που διατίθεται από τη Modellista είναι ένα ειδικό σετ ζαντών 19 ιντσών. Με ήπιας απόχρωσης ανθρακί ακτίνες, κάνουν όμορφη αντίθεση με το αμάξωμα του LBX.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νέο Lexus LBX, ένα πολυτελές Β-SUV με επόμενης γενιάς υβριδική τεχνολογία

Το Lexus LBX βασίζεται στην πλατφόρμα GA-B της Toyota κι αποτελεί τον εκλεπτυσμένο αδερφό του Yaris Cross. Η Modellista δεν έχει προβεί σε καμία αναβάθμιση στα μηχανικά μέρη.

Lexus LBX

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,5 lt. Η Lexus τονίζει πόσο ελαφρύ και συμπαγές είναι το μπλοκ. Συνοδεύεται από ένα υβριδικό σύστημα που έχει υποστεί πλήρη ανανέωση και διαθέτει έναν -στην προσθιοκίνητη- ή δύο -στην τετρακίνητη έκδοση- ηλεκτροκινητήρες. 

Η συνδυασμένη μέγιστη ισχύς του νέου υβριδικού συστήματος είναι 136 PS και 185 Nm, επιτρέποντας επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 9,2". Η κίνησή του γίνεται μέσω ενός κιβωτίου ταχυτήτων e-CVT. 

Lexus LBX

Η Lexus εκτιμά ότι σε αστικό περιβάλλον, το νέο LBX έχει τη δυνατότητα να κινείται σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία έως και το 60% του χρόνου. 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube