Η Aston Martin Valhalla βρίσκει επιτέλους τη Βαλχάλλα της

Η Aston Martin Valhalla βρίσκει επιτέλους τη Βαλχάλλα της

Το υβριδικό hypercar είναι σχεδόν έτοιμο κι αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μες στο 2024.

Πρωτοείδαμε την πρωτότυπη Aston Martin Valhalla –με την κωδική ονομασία AM-RB 003– το 2019. Τώρα, τέσσερα χρόνια μετά, έχουμε επιτέλους τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες από ένα όχημα δοκιμών που γυρίζει την πίστα στο Silverstone.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα περιοριζόταν σε μόλις 500 μονάδες με κόστος $1,5 εκατομμύρια έκαστη. Τροφοδοτούμενη από έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο V6 3,0 lt που θα συνδυαζόταν με σύστημα KERS. Θα ήταν ο πρώτος κινητήρας που η Aston Martin θα εξέλισσε in-house από το 1968.

Η Aston Martin Valhalla οδεύει προς την παραγωγή κι οι επίδοξοι αγοραστές βρίσκουν επιτέλους τη Βαλχάλλα τους

Εν καιρώ, η παραγωγή αυξήθηκε στις 999 μονάδες και για μονάδα ισχύος επιλέχθηκε μια ακόμα ισχυρότερη επιλογή. Πάλι με δύο τούρμπο, ένας V8 4,0 lt της Mercedes-AMG θα συνδυαστεί με τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον μπροστινό άξονα κι έναν ενσωματωμένο στο κιβώτιο ταχυτήτων. Η συνολική ισχύ θα ανέρχεται στα 1.012 PS.

Aston Martin Valhalla

Οι μπροστινοί ηλεκτρικοί κινητήρες επιτρέπουν torque vectoring, ενώ χρησιμοποιούνται για την όπισθεν, καθώς δεν υπάρχει «πραγματική» όπισθεν στη μετάδοση για χάρη της εξοικονόμησης βάρους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δείτε τις Aston Martin Valkyrie και Valhalla στην πίστα του Silverstone

Προφανώς η Valhalla είναι 4κίνητη, ενώ διαθέτει άφθονα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, τα οποία οι Βρετανοί ονομάζουν Drag Reduction System (DRS).

Aston Martin Valhalla

Με 600 kg downforce στα 240 km/h, η Valhalla μπορεί να μειώσει την κλίση των πτερύγων για μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση αν επιχειρείτε να πιάσετε την τελική ταχύτητα σε κάποια ευθεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Aston Martin Valhalla με άρωμα Formula 1

Η Aston Martin δηλώνει ότι έχει δαπανήσει εκατοντάδες ώρες αεροδυναμικών δοκιμών στην αεροδυναμική σήραγγα, σε συνεργασία με τους μηχανικούς της ομάδας της στη Formula 1.

Aston Martin Valhalla

Η Valhalla είναι το πρώτο βήμα προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον για την Aston. Το παρθενικό της EV έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή εντός του 2025. Θα χρησιμοποιεί μια αποκλειστική ηλεκτρική πλατφόρμα που έχει εξελιχθεί εξ ολοκλήρου εντός της εταιρείας.

Ο Fernando Alonso κι ο Lance Stroll θα βάλουν το χεράκι τους στην τελειοποίηση των δυναμικών χαρακτηριστικών της Valhalla. Αναμένουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες καθώς θα πλησιάζει η επίσημη παρουσίασή της.

Aston Martin Valhalla

Όσο για την τιμή, δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση. Εκτός από ότι αναμένεται να κοστίζει σημαντικά λιγότερο από τη Valkyrie των €3 εκατομμυρίων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube