Arese RH95, μια Ferrari που κολυμπάει στο χρυσάφι [video]

Arese RH95, μια Ferrari που κολυμπάει στο χρυσάφι [video]

Η 5η από τις 18 Arese RH95 φέρει την ονομασία Vento D’Oro και το εννοεί.

Η Touring Superleggera έχει υποσχεθεί να κυκλοφορήσει συνολικά 18 Arese RH95 αλλά καμία δεν θα μοιάζει στις υπόλοιπες. Η 5η κατά σειρά αποκαλείται «Vento D'Oro», που στα ιταλικά σημαίνει «χρυσός άνεμος». Η χειροποίητη κατασκευή μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως οι πινελιές από φύλλα χρυσού που κοσμούν το λευκό της σώμα.

Σκοπός κάθε Arese RH95 είναι η αποκλειστικότητα κι η επίδειξη του πλούτου. Αλλιώς, τα μηχανικά της μέρα είναι ίδια με τη Ferrari στην οποία βασίζεται.

Τι κάνεις όταν δεν θες να είσαι «ένας ακόμα με Ferrari»; Πας στην Touring Superleggera κι ανοίγεις το πορτοφόλι

Συνήθως είναι η F8, αλλά η συγκεκριμένη Arese RH95 κρύβει μια 488 GTB στα σπλάχνα της. Το καταλαβαίνουμε από την απόδοση του κινητήρα. Με 670 PS και 760 Nm, το κεντρομήχανο μοτέρ αποδεικνύει την καταγωγή του.

Arese RH95

Σε αντίθεση, η πρώτη Arese RH95 που είχαμε παρουσιάσει το 2021, βασίζεται στην F8 κι αποδίδει 720 ίππους. Όχι πως έχει καμία σημασία για την Vento D'oro που ενσωματώνει στοιχεία από τις αποχρώσεις της ερήμου. Ίσως αποτελεί παραγγελία κάποιου πλούσιου Άραβα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ H Pagani ετοιμάζει πολυτελή ουρανοξύστη στο Μαϊάμι

Η εξωτερική White Morning Frost απόχρωση συμπληρώνεται από άφθονες πινελιές από φύλλα χρυσού. Ναι, σωστά διαβάσατε, πραγματικός χρυσός έχει εφαρμοστεί με το χέρι σε διάφορα πάνελ του αμαξώματος, καλύπτοντας ολόκληρη την πίσω όψη.

Arese RH95

Το εσωτερικό συνεχίζει στο ίδιο θέμα, με χρυσές πινελιές σε λευκό δέρμα κι επένδυση Alcantara. Ενώ οι στενοί δεσμοί με τη Ferrari είναι αδιαμφισβήτητοι, η Touring Superleggera έχει αφήσει το στίγμα της με custom εσωτερικά πάνελ, όπως οι επανασχεδιασμένοι αεραγωγοί και το ιδιαίτερο διαχωριστικό στην κεντρική κονσόλα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το Tesla Cybertruck εμπνέει κινητό Samsung των €8.000 [video]

Σύμφωνα με την Carrozzeria Touring Superleggera, οι τεχνίτες της αφιερώνουν 5.000 ώρες σε κάθε Arese RH95, υπογραμμίζοντας τη σχολαστική προσοχή στη λεπτομέρεια που είναι εγγενής σε αυτά τα κινητά έργα τέχνης. Επιπλέον, ο ειδικός εσωτερικών χώρων Dtales Milano συνεργάστηκε για την εφαρμογή των φύλλων χρυσού, εξασφαλίζοντας ένα άψογο φινίρισμα.

Arese RH95

Η Arese RH95 έχει μήκος 4.782 mm, πλάτος 1.982 κι ύψος 1.259 mm, γεγονός που την καθιστά ελαφρώς μεγαλύτερη από το μοντέλο της Ferrari. Η ισχύς μεταδίδεται στον πίσω άξονα μέσω ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου DCT. Το σπριντ 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3,0, ενώ η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 330 km/h.

Δεν γνωρίζουμε πόσο κοστολογεί η Touring Superleggera την Arese RH95 Vento D'Oro αλλά είμαστε σίγουροι ότι είναι σημαντικά ακριβότερη από την αρχική τιμή των €1,58 εκατομμυρίων.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube