Η Touring Superleggera παρουσίασε την Arese RH95

Η Touring Superleggera παρουσίασε την Arese RH95

Ένα κεντρομήχανο σούπερκαρ περιορισμένης παραγωγής, βασισμένο στα μηχανικά μέρη της Ferrari F8 Tributo.

Η Touring Superleggera, με αφορμή τον εορτασμό των 95 ετών από την ίδρυσή της παρουσίασε την Arese RH95, ένα κεντρομήχανο σούπερκαρ με ανθρακονημάτινο αμάξωμα που βασίζεται στην Ferrari F8 Tributo (2019).

Σχεδιαστικά, η Arese RH95 διατηρεί τις αναλογίες της Ferrari F8 Tributo, όμως κάθε πάνελ του αμαξώματος έχει ανασχεδιαστεί προκειμένου να αποκτήσει τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα. Αρκετά είναι τα κοινά στοιχεία με την Aero 3 (2020) όπως η χαρακτηριστική γρίλια στη μάσκα που πλαισιώνεται από σύνθετους αεραγωγούς και σπλίτερ. Τα κομψά και μικρά σε μέγεθος φώτα είναι τοποθετημένα πάνω στα φουσκωμένα φτερά τα οποία έχουν και σχισμές.

Touring

Εντελώς νέες είναι οι πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω μαζί με τμήμα της οροφής διευκολύνοντας την πρόσβαση στη διθέσια καμπίνα. Έχουμε επίσης ψηλά τοποθετημένους αεραγωγούς για ψύξη του μοτέρ, ένα αλουμινένιο στοιχείο με κλίση προς τα πάνω που διατρέχει της πόρτες και την επιγραφή Superleggera.

Στο πίσω μέρος οι πανέμορφες καμπύλες των φτερών καταλήγουν στο κόψιμο της ουράς. Εκεί βρίσκουμε λεπτά και οριζόντια τοποθετημένα φώτα LED τα οποία συνδέονται με τις πλευρικές εσοχές, αλουμινένιο πάνελ, διαχύτη, δύο τεράστιες απολήξεις της εξάτμισης και ένα κεντρικό φούσκωμα που αποτελεί συνέχεια της εισαγωγής αέρα στην οροφή η οποία κόβει στη μέση το ανύπαρκτο πίσω παρμπρίζ.

Touring Arese RH95

Το πρώτο αυτοκίνητο που ολοκληρώθηκε είναι βαμμένο σε απόχρωση Verde Pino με ασημί λωρίδα και με εσωτερικές επενδύσεις Caramel και Cocoa. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα δύο παραδείγματα με κόκκινη-λευκή και μπλε-πορτοκαλί φορεσιές.

Ο κεντρικά τοποθετημένος υπερτροφοδοτούμενος V8 3,9 λίτρων της Ferrari αποδίδει 720 PS και 770 Nm. Το μοτερ συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που μεταφέρει τη δύναμη στον πίσω άξονα. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 3" ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 340 km/h - επιδόσεις σχεδόν ταυτόσημες με της Ferrari F8 Tributo που επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 2,9".

Η Touring Superleggera Arese RH95 θα κάνει πρεμιέρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην έκθεση Salon Privé στο Λονδίνο. Συνολικά θα κατασκευαστούν 18 μονάδες, με κάθε μια να απαιτεί έξι μήνες δουλειάς, πάντα σύμφωνα με τις προτιμήσεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη. Η ιταλική φίρμα δεν ανακοίνωσε την τιμή της μετατροπής η οποία αναμένεται αρκετά υψηλή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube