Το Hyundai Mobion απεχθάνεται τις αναστροφές [video]

Το Hyundai Mobion απεχθάνεται τις αναστροφές [video]

Το κορεατικό πρωτότυπο λατρεύει να κινείται με το πλάι. Στην κυριολεξία!

Παρακολουθώντας τα εκθέματα στην έκθεση CES, θα νομίζει κανείς ότι όλα είναι βασισμένα στο λογισμικό. Όχι, το Hyundai Mobion είναι ένα πρωτότυπο Ioniq 5 που έμαθε μερικές χορευτικές φιγούρες και μας τις δείχνει με καμάρι.

Πριν αναλύσουμε τις τεχνικές του προδιαγραφές, να σχολιάσουμε τα πίσω του φώτα. Αποτελούν καινοτομία, αφού το Hyundai Mobion μπορεί μέσω αυτών να μεταδώσει πληροφορίες σε πεζούς κι άλλους οδηγούς.

Με φώτα από το μέλλον και πρωτόγνωρα χορευτικά, το πρωτότυπο της Hyundai ξεχωρίζει από τον σωρό με την προηγμένη του μηχανολογική τεχνολογία

Η κορεατική εταιρεία υποστηρίζει ότι τα πίσω φώτα μπορούν να προειδοποιήσουν άλλους οδηγούς για την παρουσία πεζών, ακόμη κι αν δεν μπορούν να τους δουν. 

Ακόμα, το πρωτότυπο ενσωματώνει ένα νέο σύστημα προβολής στο έδαφος, το οποίο μπορεί να «φωτίσει στο έδαφος προς τα πού θα κινηθεί το όχημα».

Μπορεί ακόμη και να προβάλλει λωρίδες διάβασης για να δείξει στους πεζούς από πού να περάσουν όταν είναι κοντά του. Όσο εντυπωσιακά κι αν είναι τα παραπάνω όμως, ο πραγματικός σκοπός του Hyundai Mobion είναι να παρουσιάσει το σύστημα e-Corner επόμενης γενιάς.

Hyundai Mobion

Συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό και του επιτρέπει να ενεργεί ανεξάρτητα από τους άλλους. Το αμάξωμα μπορεί να κάνει επιτόπια περιστροφή 360 μοιρών χωρίς να καίει τα λάστιχά του. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ To Hyundai Ioniq 5 που κινείται σαν… κάβουρας! [video]

Να κινηθεί με το πλάι για να μπει σε μια θέση στάθμευσης που έχει μήκος όσο το Ioniq 5. Να στρίψει μόνο τους πίσω τροχούς ή και τους τέσσερις, ώστε να κινηθεί σαν τον κάβουρα.

Hyundai Mobion

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το κορεατικό πρωτότυπο είναι εξοπλισμένο με δύο αισθητήρες lidar που είναι τοποθετημένοι κοντά στα φωτιστικά σώματα και σκανάρουν σε κοντινή απόσταση.

Συνεργάζονται με έναν αισθητήρα lidar μακρινής απόστασης και προσφέρουν «διαμόρφωση ιδιαίτερα πολύτιμη για την πλευρική κίνηση και την αποτελεσματική αναγνώριση των κοντινών αντικειμένων. Απαραίτητη τεχνολογία ειδικά κατά τη διάρκεια ελιγμών, όπως η αλλαγή των λωρίδων διαγωνίως».

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube