To Hyundai Ioniq 5 που κινείται σαν… κάβουρας! [video]

To Hyundai Ioniq 5 που κινείται σαν… κάβουρας! [video]

Προσαρμοσμένο σε ένα Hyundai Ioniq 5, το σύστημα e-Corner της κορεάτικης φίρμας μπορεί να στρέψει κάθε τροχό έως και 90ο ανεξάρτητα, επιτρέποντας στον οδηγό να κάνει εντυπωσιακούς ελιγμούς.

Hyundai e-Corner

Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε το σύστημα «e-Corner» της Hyundai, με το ανεξάρτητο σύστημα διεύθυνσης των τεσσάρων τροχών σε δράση στον πραγματικό κόσμο και δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι.

Υπενθυμίζουμε ότι η κορεάτικη φίρμα είχε παρουσιάσει το εν λόγω σύστημα «ψηφιακά» στην φετινή CES του Λας Βέγκας, επιδεικνύοντας τις δυνατότητές του σε εικονικό περιβάλλον. Ωστόσο, λίγους μήνες αργότερα η Hyundai προσάρμοσε το e-Corner σε ένα Ioniq 5 και στο βίντεο που ακολουθεί μας δείχνει σε πραγματικό περιβάλλον πως μπορεί να κινηθεί προς πάσα κατεύθυνση ή να κάνει το παρκάρισμα παιχνιδάκι ακόμα και στο… Παγκράτι! 

Hyundai e-corner

Δεν θα υπεισέλθουμε σε περίπλοκες τεχνικές λεπτομέρειες, σημειώνουμε απλά ότι εξελίχθηκε από το τμήμα Mobis της Hyundai και ότι χρησιμοποιεί κινητήρες εντός των τροχών μαζί με ειδικά σχεδιασμένα συστήματα brake-by-wire και steer-by-wire, τα οποία καθιστούν ουσιαστικά κάθε τροχό εντελώς ανεξάρτητο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Κορεάτης κατασκευαστής, με αυτό το σύστημα, το αυτοκίνητο μπορεί να εκτελέσει ελιγμούς που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατοι σε ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο και μπορεί κυριολεκτικά να φέρει επανάσταση στην κινητικότητα, ειδικά στις αστικές περιοχές. 

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο μπορεί να περιστρέφει κατά 360° στη θέση του ή μπορεί να κινηθεί διαγώνια υπό γωνία 45°. Μπορεί επίσης να κινηθεί 90° πλευρικά και να παρκάρει χωρείς άλλες μανούβρες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube