Lexus: Νέα σχεδιαστική γλώσσα και νέο σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης

Lexus: Νέα σχεδιαστική γλώσσα και νέο σύστημα ηλεκτρικής τετρακίνησης

Το νέο Lexus θα είναι ηλεκτρικό και θα εξοπλίζεται με σύστημα τετρακίνησης Direct4.

Η Lexus δημοσίευσε το πρώτο teaser από ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2021 και θα εισάγει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα που θα δούμε στα μελλοντικά της μοντέλα.

Όπως βλέπουμε από την σκοτεινή εικόνα, η χαρακτηριστική γρίλια "Spindle Grille" της Lexus είναι πλέον καλυμμένη καθώς δεν υπάρχει θερμικό μοτέρ για να χρειάζεται ψύξη. Παρόλα αυτά διατηρεί το μέγεθος και το σχήμα της και πλαισιώνεται από σύνθετα φώτα LED, πλευρικούς αεραγωγούς και έντονες νευρώσεις στο καπό.

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο πιθανότατα θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα e-TNGA της Toyota. Μια σημαντική καινοτομία που θα εισάγει είναι το νέο σύστημα τετρακίνησης Direct4 το οποίο στη συνέχεια θα δούμε στα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα παραγωγής της Lexus. 

Η τετρακίνηση Direct4 θα παίξει σημαντικό ρόλο στη μελλοντική γκάμα της εταιρείας και σύμφωνα με τους μηχανικούς της θα προσφέρει σημαντικά καλύτερες επιδόσεις, έλεγχο και οδηγική απόλαυση ενώ παράλληλα θα αυξάνει την άνεση και θα μειώνει τον θόρυβο. 

Τα ηλεκτρικά μοντέλα θα έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε άξονα με προηγμένο torque vectoring ενώ τα υβριδικά θα έχουν θερμικό μοτέρ μπροστά και ηλεκτρικό μοτέρ πίσω. Σε κάθε περίπτωση το σύστημα θα διαβάζει τις προθέσεις του οδηγού και τις συνθήκες ώστε να στέλνει αυτόματα τη ροπή που χρειάζεται σε κάθε τροχό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube