To πρώτο καθαρόαιμο Cupra θα είναι crossover κουπέ

To πρώτο καθαρόαιμο Cupra θα είναι crossover κουπέ

Η νέα, αυτόνομη Cupra και φίρμα επιδόσεων της SEAT θα λανσάρει ένα Cupra Ateca πριν λανσάρει το πρώτο αμιγώς δικό της μοντέλο.

Το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε ως ένα αποκλειστικό Cupra θα παρουσιαστεί στο τέλος του επόμενου έτους, αν και θα μπορούσε να ακολουθήσει μια πιο ήπια έκδοση που φοράει το σήμα SEAT.

Η ισπανική εταιρεία μετέτρεψε το βραχίονα επιδόσεων Cupra σε ξεχωριστή φίρμα νωρίς εφέτος, με στόχο τους premium αγοραστές που θα ήθελαν σπορ κατασκευές. Το πρώτο μοντέλο με τα σήματα της Cupra θα είναι μια ανασχεδιασμένη έκδοση υψηλής απόδοσης του Ateca, με τους επικεφαλής της εταιρείας να στοχεύουν στην ταχεία ανάπτυξη μιας πλήρους γκάμας μοντέλων.

Μιλώντας για την απόφαση να λανσάρουν την γκάμα Cupra με αναβαθμισμένα SEAT, ο επικεφαλής σχεδιαστής Alejandro Mesonero-Romanos δήλωσε: «Στο ξεκίνημα ενός εμπορικού σήματος, πρέπει να πας βήμα βήμα. Όταν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την αυτόνομη Cupra, θα μπορούσες είτε να περιμένεις έως ότου έχεις ένα μοντέλο που γεννήθηκε 100% ως Cupra είτε να ξεκινήσεις τη νέα φίρμα πηγαίνοντας βήμα βήμα». Αυτό είναι που κάνουμε με το Cupra Ateca. Είναι το πρώτο βήμα για το πού πηγαίνουμε».

Cupra Ateca

Ο Mesonero-Romanos δεν θέλησε να σχολιάσει ποια μορφή θα πάρει το αυτοκίνητο, αλλά, κατά το λανσάρισμα της νέα φίρμας, η εταιρία παρουσίασε ένα σκίτσο ενός κομψού πρότζεκτ για ένα crossover κουπέ. Ένα τέτοιο μοντέλο θα ταίριαζε στην εικόνα «στιλάτες επιδόσεις» της Cupra και, όπως και στο Cupra Ateca, θα στόχευε σε μια κατηγορία με σχετικά λίγους ανταγωνιστές.

Ο Mesonero-Romanos δήλωσε ότι το νέο μοντέλο, που θα λανσαριστεί το 2020, εξελίσσεται αποκλειστικά για Cupra από ειδικούς σχεδιαστές και μηχανικούς. Προσέθεσε δε ότι, «από την αρχή το σκεφτήκαμε βάσει του DNA της Cupra. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Cupra Ateca δεν θα είναι Cupra. Αλλά για την ομάδα μου και τους μηχανικούς, το επόμενο αυτοκίνητο γεννήθηκε με 100% φιλοσοφία Cupra. Είναι ένα Cupra. Θα έχει τη δική του ταυτότητα».

Για παράδειγμα, το νέο μοντέλο είναι πιθανό να έχει χαρακτηριστική μάσκα Cupra που θα ταιριάζει καλύτερα στο σήμα της μάρκας. Ο Mesonero-Romanos δήλωσε ότι «στο μέλλον θα μπορούσαν να υπάρχουν εκδόσεις SEAT», αλλά πρόσθεσε ότι η ένταξή του στην γκάμα της SEAT δεν λαμβάνεται υπόψη κατά την εξέλιξη του μοντέλου. «Η στόχευση είναι στην εξέλιξή του ως Cupra», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το CUPRA Arona θα αποδίδει 200 άλογα

Τα υπό εξέταση μελλοντικά μοντέλα της Cupra περιλαμβάνουν εκδόσεις επιδόσεων των Ibiza και Arona. Κι ενώ το Ibiza μπορεί να φαίνεται πιο φυσική επιλογή, η ανταγωνιστικότητα στην αγοράς των hot χάτσμπακ και το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στα crossover θα μπορούσαν να κάνουν το Arona πιο ελκυστική πρόταση.

[Πηγή Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube