SEAT: Δεν είναι προτεραιότητα το Ibiza Cupra

SEAT: Δεν είναι προτεραιότητα το Ibiza Cupra

Η εταιρεία έχει άλλα πλάνα να φέρει σε πέρας, πριν ασχοληθεί με την κορυφαία έκδοση του νέου σουπερμίνι της.

Έτσι τουλάχιστον αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής παρουσίασης της πέμπτης γενιάς του σουπερμίνι της SEAT που έγινε πρόσφατα στη Βαρκελώνη.

Οι άνθρωποι της SEAT μας είπαν ότι έχουν μεγάλες βλέψεις από το νέο τους μοντέλο και είναι υπερήφανοι που εγκαινιάζει την πλατφόρμα MQB A0 του ομίλου. Μας έκαναν επίσης μια εισαγωγή στα μοντέλα που ετοιμάζουν ακόμα μέχρι το τέλος της χρονιάς, ώστε να φτάσουν να καλύπτουν το 72% της αγοράς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε το νέο SEAT Ibiza 1.0 TSI Eco 115 PS DSG

Είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει σημειωθεί ποτέ στην ιστορία της ισπανικής εταιρείας και πάει πακέτο με θετικά οικονομικά αποτελέσματα για την τελευταία τετραετία.

Ωστόσο, παρότι το μικρό SUV Arona, οι σπορ εκδόσεις του Ateca και το μεγάλο-μεσαίο SUV της εταιρείας είναι σχεδόν έτοιμα και απέχουν πολύ λίγο από τις εκθέσεις, η κορυφαία έκδοση του Ibiza δεν είναι προτεραιότητα. Δεν αποκλείστηκε τίποτα για το μέλλον, όμως αυτή τη στιγμή τα «καυτά» μοντέλα δεν είναι άλλα από τα SUV κι εκεί έχει πέσει όλο το βάρος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Το SEAT Ateca Cupra στο Nürburgring

Αυτό σημαίνει ότι μέχρι να υπάρξει κάποια εξέλιξη, η κορυφαία έκδοση του μοντέλου θα είναι εκείνη με τον 1.5 TSI Evo κινητήρα των 150 ίππων, με 0-100 km/h σε 7,7” και τελική 215 km/h. Εάν και όταν υπάρξει η εξέλιξη πάντως, θα είναι με 5θυρο αμάξωμα, αφού το νέο Ibiza πλέον είναι διαθέσιμο μόνο ως τέτοιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube