Το CUPRA Arona θα αποδίδει 200 άλογα

Το CUPRA Arona θα αποδίδει 200 άλογα

Το CUPRA Arona πήρε έγκριση παραγωγής. Θα πατά σε μια σπορ εκδοχή της πλατφόρμας MQB A0, θα φορά δίλιτρο μοτέρ με 200 PS και θα το δούμε στις εκθέσεις στο τέλος του 2020.

Ανάμεσα στις πολλές νέες εξελίξεις για την αυτόνομη πια φίρμα της CUPRA που θα έχουμε κατά τις επόμενες ημέρες, γερμανική εσωτερική πηγή επιβεβαίωσε ότι το SEAT Arona θα έχει σπορ έκδοση. Έκδοση μέσω της οποίας το μικρότερο crossover της ισπανικής φίρμας θα αναγεννηθεί ως CUPRA Arona.

Αν και αξιόπιστη πηγή μέσα από τη SEAT διαρρηγνύει τα ιμάτιά της, αναφέροντας σε όλους τους τόνους και με απόλυτη βεβαιότητα ότι «δεν έχει προγραμματιστεί μια σπορ έκδοση Arona», υπάρχει σαφώς το περιθώριο χρόνου για να φτάσει μια τέτοια στην αγορά. 

Η άφιξή της μάλιστα εκτιμάται ότι θα γίνει μαζί με την ανανέωση του μέσου κύκλου της ζωής του Arona. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα το δούμε στις εκθέσεις πριν από το 2020, δηλαδή μάλλον ως MY2021.

Το νέο, σπορ μικρό crossover θα κάνει χρήση ενός νέου δίλιτρου μοτέρ TSI με μέγιστη ισχύ τα 200 άλογα. Αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο υπέρ του μελλοντικού Cupra Ibiza.

Το CUPRA Arona θα φορά αποκλειστικό εξωτερικό «ένδυμα», με ζάντες και προφυλακτήρες ειδικά σχεδιασμένα γι’ αυτό, καθώς και εξάτμιση με τέσσερις μπούκες. Στην καμπίνα, το εσωτερικό θα συντίθεται από ζωντανά χρώματα και διακοσμήσεις σε σχέση με το στάνταρ Arona, ενώ εικάζουμε ότι θα διαθέτει προαιρετικά σπορ καθίσματα. Το CUPRA Arona το πιθανότερο είναι να εξοπλίζεται με σύστημα SEAT Drive Profile με τουλάχιστον τέσσερις οδηγικές ρυθμίσεις για να φέρνεις το αυτοκίνητο δυναμικά στα μέτρα σου. 

Τελούμε εν αναμονή για πρόσθετες διαρροές ή πληροφορίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube