Πόσο κοστίζει στην Ευρώπη η Mercedes-AMG GT Black Series; [video]

Πόσο κοστίζει στην Ευρώπη η Mercedes-AMG GT Black Series; [video]

Ξεκίνησε η εμπορική διάθεση της Mercedes-AMG GT Black Series στη Γηραιά Ήπειρο.

Μόλις 10 μέρες μετά από την παρουσίαση της Mercedes-AMG GT Black Series, η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την εμπορική της διάθεση με τιμή που ξεκινά από τα €335.240 στη Γερμανία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Mercedes-AMG GT Black Series [video]

Η έκδοση Black Series αποτελεί τη ναυαρχίδα του Affalterbach στο κομμάτι των επιδόσεων, ως η πιο σκληροπυρηνική έκδοση της GT. Ο σημαντικά βελτιωμένος biturbo V8 4,0 λίτρων αποδίδει 730 PS και 800 Nm, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλόυ συμπλέκτη AMG Speedshift DCT 7G.

Σύμφωνα με την AMG, η επιτάχυνση 0-100 km/h απαιτεί 3,2", τα 0-200 km/h έρχονται σε κάτω από 9" και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 325 km/h. Την εικόνα συμπληρώνουν η ενεργή ανάρτηση coil-over, οι κεραμικοί δίσκοι των φρένων της AMG και το πλήρες αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα που παραπέμπει περισσότερο σε αγωνιστικό προδιαγραφών GT3!

Εκτός από την ασημί απόχρωση του μοντέλου της παρουσίασης, η Mercedes-AMG παρουσίασε και την προαιρετική magma beam (πορτοκαλί) η οποία διατίθεται αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση black series με κόστος €8.468. 

Παρά το τσιμπημένο της αρχικής τιμής (€335.240), η Mercedes-AMG GT Black Series έχει αρκετά έξτρα που μπορούν να ανεβάσουν το κόστος μέχρι και τα €365.000. Μεταξύ άλλων η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού περιλαμβάνει Blind Spot Assist και Lane Keeping Assist (€904), το σύστημα προετοιμασίας για σύγκρουση Pre-Safe (€638), οι εμπρός και πίσω κάμερες για ευκολότερο παρκάρισμα (€1.461), το αντικλεπτικό πακέτο (€510) και το premium ηχοσύστημα της Burmester (€4.814). Ακόμα ένα στοιχείο του προαιρετικού εξοπλισμού που θα επιλέξουν όσοι ιδιοκτήτες σκοπεύουν να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο στην πίστα, είναι το AMG Track Package με κόστος €7.540, το οποίο περιλαμβάνει ρολ κειτζ από τιτάνιο, ζώνες τεσσάρων σημείων και πυροσβεστήρα.

[Πηγή: Mercedes-AMG]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube