Porsche 911 αντικαθιστά τον 6κύλινδρο με K24 από Honda [video]

Porsche 911 αντικαθιστά τον 6κύλινδρο με K24 από Honda [video]

Ο ιδιοκτήτης της 911 ήθελε έναν πιο οικονομικό κι αξιόπιστο κινητήρα, που παρόλα αυτά να αποδίδει αξιοπρεπή ισχύ. Κατέληξε λοιπόν στη Honda.

Ιεροσυλία ή ιδιοφυΐα; Πώς να χαρακτηρίσεις κάποιον που προέβη σε τοποθέτηση ενός κινητήρα της σειράς K της Honda σε μια Porsche 911; Αλλά πρώτα να εξηγήσουμε το όλο σκεπτικό πίσω από την αποτρόπαια πράξη.

Ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης Porsche 911 -γενιάς 997- επισκέπτεται τακτικά την πίστα. Και καθώς οι πρώτες γενιές υδρόψυκτων 911 -η 996 ήταν η πρώτη κι η 997 η δεύτερη- είχαν θέματα αξιοπιστίας, έψαχνε για μια οριστική λύση.

Βλασφημία να μπαίνει ένας κινητήρας Honda σε μια 911; Λογικά οι Hondάκηδες τρίβουν τα χέρια τους από χαρά

Για να αποφύγει λοιπόν τον IMS πονοκέφαλο, κατέληξε στο K24 της Honda. Θεωρείται ένα από τα πιο αξιόπιστα μοτέρ στον κόσμο, αλλά μπορεί να αποδώσει την απαιτούμενη ισχύ που χρειάζεται μια πιστάδικη 911.

Porsche 911

Με τουρμπίνα G35 της Garrett, το μοτέρ αποδίδει πλέον 435 PS στους τροχούς. Πρόκειται για μια μετριοπαθή ιπποδύναμη, με την έννοια ότι έχουμε δει ακραία βελτιωμένα σύνολα με 4ψήφιο αριθμό ισχύος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οικογενειακές ιστορίες: Cayman GT4 RS vs 911 GT3 [video]

Εδώ όμως το ζητούμενο δεν είναι η μέγιστη απόδοση αλλά η αξιοπιστία και το χαμηλό κόστος συντήρησης. Γιατί το κοστολόγιο μιας 911 που λιώνει τακτικά στην πίστα μπορεί να ξεφύγει σε δυσθεώρητα νούμερα.

Porsche 911

Τι γίνεται όμως στην πράξη, αναφορικά με την οδηγική εμπειρία; Ο κάτοχος υποστηρίζει ότι η 997 έχει την απαραίτητη ισχύ, ενώ κι ο δοκιμαστής στο βίντεο αναφέρει ότι λατρεύει τον ήχο και την απόκριση του μοτέρ. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche 911 κάνει παγκόσμιο ρεκόρ καίγοντας συνθετικά καύσιμα

Ουσιαστικά, ένα πλαίσιο της Porsche σε συνδυασμό με έναν ψυχωμένο κινητήρα της Honda είναι σαν να παντρεύεις τα καλύτερα στοιχεία και των δύο κόσμων, συμπληρώνει ο οδηγός.

Porsche 911

Εξωτερικά, το γερμανικό μοντέλο φαίνεται απόλυτα εργοστασιακό, τίποτα δεν μαρτυρεί ότι εκεί πίσω κρύβεται ένα ιαπωνικό διαμάντι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Άφησε την Giulia Quadrifoglio για σέρβις, τη βρήκε καβάλα σε 911

Φοράει ένα σετ ελαστικών Continental ExtremeContact Sport που έχουν σχεδιαστεί για σπορ αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων. Ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να απολαμβάνει την 911 του στον δρόμο και στην πίστα.

Porsche 911

Η αξιοπιστία κι η φθηνότερη συντήρηση δικαιολογούν την αντικατάσταση ενός 6κύλινδρου επίπεδου κινητήρα Porsche από κάποιον 4κύλινδρο της Honda; 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube