Πωλείται το Range Rover του 1977 του Peter Sellers

Πωλείται το Range Rover του 1977 του Peter Sellers

Έχοντας μείνει τέσσερις δεκαετίες σε αχρηστία, το Range Rover του Peter Sellers ψάχνει για νέο σπιτικό.

Διάσημος για τον ρόλο του ως επιθεωρητής Ζακ Κλουζό στη σειρά Ροζ Πάνθηρας, ο Peter Sellers ήταν δηλωμένος λάτρης του αυτοκινήτου. Εκτός από την Aston Martin DB4 GT και τη Lamborghini Miura, οδηγούσε και το Range Rover που είναι τώρα προς πώληση και μπορεί να γίνει δικό σας.

Μπορεί το βρετανικό off-roader μην είναι αντίστοιχα γρήγορο, αλλά έχει κι αυτό μια ιστορία να διηγηθεί. Δεν πρόκειται για ένα ακόμα εργοστασιακό Range Rover αλλά για μια custom δημιουργία της Wood & Pickett.

Custom μοντέλο με ιδιαίτερη σημασία για την παγκόσμια αυτοκίνηση από έναν από τους διασημότερους ηθοποιούς όλων των εποχών. Τώρα ψάχνει στοργικό ιδιοκτήτη για να το αποκαταστήσει

Ιδρύθηκε από τους Bill Wood και Les Pickett το 1947 κι έγινε διάσημη για τις μετατροπές στα Mini Cooper τη δεκαετία του 1960.

Range Rover

Με υψηλό κοστολόγιο, μόνο πλούσιοι και διάσημοι μπορούσαν να τις αντέξουν οικονομικά εκείνη την εποχή. Στο πελατολόγιό της περιλαμβάνονται ο Elton John, ο Mick Jagger κι ο Paul McCartney.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Πόσα θα έδινες για το Range Rover του Σουλτάνου του Μπρουνέι;

Εκτός από τα Mini, η Wood & Pickett ασχολήθηκε επίσης και με τα Range Rover. Άλλοτε μετέτρεπε τα αμαξώματα σε κάμπριο, άλλοτε τοποθετούσε δύο επιπλέον τροχούς κι άλλοτε επιμήκυνε το μεταξόνιο.

Range Rover

Ο Sellers δεν είχε τόσο ακραίες απαιτήσεις. Αρκέστηκε στη λοξή μάσκα που βλέπουμε στις φωτογραφίες και τη διχρωμία στα δερμάτινα καθίσματα. Είναι της Recaro κι έχουν ντυθεί με δέρμα Connolly. Πρόσθεσε επίσης επιπλέον ηχομόνωση και παχιές μοκέτες για μεγαλύτερη άνεση και πολυτέλεια.

Εξωτερικά, το Range Rover δεν διαφέρει πολύ από ένα εργοστασιακό μοντέλο, εκτός από τη μπροστινή μάσκα, τους θόλους τροχών και τους προφυλακτήρες. 

Range Rover

Το οδόμετρο δείχνει 122.590 km. Ο Sellers είχε το όχημα στην κατοχή του μέχρι που πέθανε το 1980. Από τότε, το 4Χ4 ανήκει στην ίδια οικογένεια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Θα αγόραζες το Range Rover V8 LWB της Βασίλισσας Ελισάβετ Β';

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για μηχανικές αναβαθμίσεις στον V8 των 3,5 lt. Παρά τις ήπιες επεμβάσεις στο αμάξωμα και στο εσωτερικό, ο διάσημος ηθοποιός πλήρωσε περίπου άλλη μία φορά την τιμή αγοράς του μοντέλου στο μακρινό 1977.

Range Rover

Το Range Rover χρειάζεται ασφαλώς πολλά χρήματα για να ξαναέρθει στα συγκαλά του, αλλά αναμένεται να δημοπρατηθεί φθηνά. Η σχετική διαδικασία λήγει σε 14 ώρες τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου κι η μέγιστη προσφορά είναι στις £5.000 (€5.860). 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube