Μercedes και Bosch δημιουργούν υπηρεσία αυτόνομου παρκαρίσματος [video]

Μercedes και Bosch δημιουργούν υπηρεσία αυτόνομου παρκαρίσματος [video]

Η υπηρεσία λειτουργεί στο πάρκινγκ του αεροδρομίου της Στουτγάρδης.

Η αυτόνομη οδήγηση είναι προ των πυλών, αλλά προς το παρόν η Mercedes σε συνεργασία με την Bosch εξελίσσουν ένα αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης που θα λειτουργεί πιλοτικά στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης.
Ως βάση χρησιμοποιείται η νέα S-Class που μπορεί να ενσωματώσει την κατάλληλη τεχνολογία για τις υπηρεσίες του Automated Valet Parking. Ο οδηγός του αυτοκινήτου μέσω του συστήματος Intelligent Park Pilot θα δίνει εντολή από το smartphone του στο αυτοκίνητο να κατευθυνθεί μόνο του σε διαθέσιμη θέση στάθμευσης. 

merced

Απαραίτητο βέβαια είναι να υπάρχει και υποδομή υποστήριξης στο πάρκινγκ, κάτι που στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης εξασφαλίζει η Apcoa, εταιρεία που το διαχειρίζεται. 
Την ίδια στιγμή η Bosch θα χρησιμοποιεί μια νέα κάμερα που θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να «βλέπει» τόσο τις κενές θέσεις στάθμευσης, όσο και την κίνηση άλλων αυτοκινήτων γύρω από αυτό. Το κέντρο ελέγχου του πάρκινγκ θα υπολογίζει τη διαδρομή και με τη βοήθεια αισθητήρων και καμερών το αυτοκίνητο θα κινείται προς το χώρο όπου θα σταθμεύσει με ασφάλεια. 

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα. 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube