Peugeot: Δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το όνομα GTi;

Peugeot: Δεν θα χρησιμοποιεί πλέον το όνομα GTi;

Οι σπορ εκδόσεις των νέων μοντέλων της θα έχουν το πρόθεμα Peugeot Sport Engineered.

Η Peugeot είναι πολύ πιθανό να σταματήσει να χρησιμοποιεί το όνομα GTi για τις γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της, ξεκινώντας από το κορυφαίο 208 που φημολογείται πως θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα φέρει το πρόθεμα Peugeot Sport Engineered.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Peugeot στη Γαλλία, υποστηρίζουν πως η επερχόμενη καυτή έκδοση του 208 δεν πρέπει να ονομάζεται GTi (Grand Tourer Injection) λόγω του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, με το "Peugeot Sport Engineered" να είναι μέχρι στιγμής η δημοφιλέστερη επιλογή για την αντικατάστασή του. Το νέο όνομα έκανε πρεμιέρα στο σπορ υβριδικό πρωτότυπο 508 Peugeot Sport Engineered που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Γενεύης τον Μάρτιο και είναι πολύ πιθανό να το δούμε σύντομα και σε μοντέλο παραγωγής.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Απρίλιο, ο Jean-Philippe Imparato, επικεφαλής της Peugeot, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι: «σπορ μοντέλα όπως το 308 GTI θα εξαφανιστούν».

Peugeot GTi

Η Peugeot Μ.Βρετανίας πάντως, φαίνεται να διαφωνεί έντονα με αυτή την άποψη καθώς αρκετές φωνές στο εσωτερικό της τάσσονται υπέρ της διατήρησης του GTi λόγω της πλούσιας κληρονομιάς του ονόματος. Θέτουν μάλιστα και ως παράδειγμα την Porsche Taycan Turbo που παρόλο που είναι ηλεκτρική έχει διατηρήσει το ιστορικό πρόθεμα Turbo. 

Μένει να δούμε αν θα επικρατήσει η λογική ή το συναίσθημα στη γαλλική εταιρεία που έχει αγαπηθεί όσο λίγες για τα hot hatch της.

Πηγή: Autoexpress

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube